OSJEČKA VJEĆNICA

Napustila HNS i prebjegla Čačiću

29.09.2014 u 18:24

Bionic
Reading

Dosadašnja vijećnica HNS-a u osječkome Gradskom vijeću Tea Mirošević-Zubonja izjavila je danas kako je napustila stranku te da bi se mogla pridružiti novoosnovanoj Narodnoj stranci - reformistima, ali ne namjerava prelaziti u oporbu i opsturirati rad vladajuće većine u vijeću koju podupire HNS

U stanci današnje sjednice Gradskog vijeća Mirošević-Zubonja izjavila je novinarima kako je jučer službeno prestala biti članica HNS-a i trenutačno djeluje kao nezavisna vijećnica, ali razlog za to nije opstruiranje rada Gradskog vijeća ili neslaganje s radom Gradske uprave, nego osobno nezadovoljstvo stanjem u HNS-u nakon 14. godina članstva u toj stranci.


Na novinarsko pitanje hoće li se pridružiti novoosnovanoj Narodnoj stranci - reformistima ocijenila je kako se HNS dosta odmakao od narodnjaštva u koje se ona uključila prije 14 godina te da je Narodna stranka - reformisti trenutačno najsličnija toj opciji te je - s obzirom na njezina uvjerenja - velika vjerovatnost da će postati članica nove stranke.

Dodala je kako neće opstruirati rad Gradskog vijeća jer drži da još ima kvalitetnih projekata koji se mogu realizirati pa ne vidi nikakvog razloga da bude dio oporbe. Odlaskom Mirošević- Zubonje iz HNS-a ta stranka ima još jednog vijećnika u Gradskom vijeću, a vijeće i dalje ima stabilnu većinu.