BEZ OBAVIJESTI

Napuštaju li Neovisni za Hrvatsku koaliciju s Bandićem i HDZ-om? Mikulić: Razgovarat ćemo

20.03.2018 u 16:27

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) izjavio je u utorak da još nije dobio nikakvu obavijest o mogućem izlasku Neovisnih za Hrvatsku iz koalicije s HDZ-om i Bandićevom Strankom rada i solidarnosti, te najavio da će se "sigurno tripartitno sjesti i razgovarati"

Mikulić je na pitanje novinara da prokomentira najavu predsjednika Kluba zastupnika Neovisnih za Hrvatsku Tomislava Jonjića o mogućem izlasku iz koalicije rekao kako je "minimum političke higijene da svi sjednemo ponovno za stol i kažemo da nešto nije dobro, ako nije dobro".

Ustvrdio je da on još nije dobio nikakvu službenu obavijest o mogućem izlasku Neovisnih za Hrvatsku iz koalicije, niti ima bilo kakvu informaciju o tome, osim onoga što je vidio u medijima.

Ocijenio je kako je dosadašnja suradnja članica koalicije bila dobra, a može biti i bolja. "Svi ćemo reći svoje stavove i probat ćemo se dogovoriti da ona bude još bolja i kvalitetnija", poručio je.

Mikulić na konferenciji za novinare u povodu sjednice Gradske skupštine, koja će se održati u četvrtak, 22. ožujka, rekao kako je gradonačelnik Milan Bandić po treći put predložio točku o smanjenju plaća pročelnika i savjetnika, ali Klub HDZ-a taj prijedlog, kao i dosad, neće podržati.

"Stav Kluba HDZ-a je jasan - ni treći puta nećemo podržati tu odluku. Nikakve tu značajne uštede nema, osim čistog populizma i samo krpanje određenih propusta jer se netko nije sjetio u proračun staviti i uračunati izmjene poreza na dohodak.", kaže Mikulić.

  • +2
Andrija Mikulić održao konferenciju za medije Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Osvrnuvši se na na prijedlog odluke o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja i uklanjanje otpada, koje predviđaju postavljanje prepreka, video nadzor i znak upozorenja o zabrani odbacivanja otpada, ocijenio je da su neke od tih mjera u redu, ali je sporna ona o postavljanju prepreka, jer se postavlja pitanje što mogu biti te prepreke i kako će se to provesti na površini koja je privatno vlasništvo.

"Vjerujem da je većina nepropisno odbačenog otpada posljedica toga što u Zagrebu nema dovoljan broj spremnika i reciklažnih dvorišta", rekao je Mikulić i poručio da se građanima koji plaćaju tu uslugu mora omogućiti odlaganje otpada.