PAKISTANSKA ISTRAGA POKAZALA:

Napadi u Mumbaiju nisu planirani u Pakistanu

30.01.2009 u 21:59

Bionic
Reading

Pakistanska istraga o napadima u Mumbaiju pokazala je da oni nisu planirani u Pakistanu, izjavio je u petak visoki pakistanski povjerenik u Britaniji Vahid Šamsul Hasan za indijsku tv-postaju NDTV

Indija i Pakistan, nuklearne sile, međusobno se optužuju od napada u studenome u Mumbaiju, kada je ubijeno 179 ljudi. Indijci tvrde da su napad počinili pakistanski militanti koje podupiru pakistanske državne agencije, a Pakistan optužbe opovrgava te pristaje na suradnju s indijskim vlastima.

'U skladu sa zaključcima istražitelja, napadi nisu planirani na pakistanskom teritoriju', izjavio je pakistanski dužnosnik. To je prvi put da pakistanski dužnosnik komentira bilo koji detalj o dokazima što su ih Indijci početkom mjeseca iznijeli Pakistancima, no oni tvrde kako dokumenti sadrže informacije, ali ne i dokaze.

'Očekujemo da se izvješće u potpunosti dovrši, pa da nam sve postane kristalno jasno. Za sada ne vjerujemo da su podaci kojima raspolažemo vjerodostojni', rekao je Hasan. 'Bez obzira na dobivene podatke i informacije... mi se upravo time bavimo', kazao je.