putovanje iz noćne more

Napadač u vlaku zlostavljao i silovao ženu 40 minuta, nitko od putnika nije joj pomogao, a neki su to i snimali mobitelima

20.10.2021 u 11:41

Bionic
Reading

Žena iz Philadelphije doživjela je putovanje iz noćne more. U vlaku ju je silovao 35-godišnji Fiston Ngoy, no nitko od putnika nije reagirao

Policija je uhvatila zlostavljača doslovno u činu silovanja i strgnula ga s nesretne žene. Pozvao ih je djelatnik željeznice jer nitko od putnika u vlaku nije reagirao na zlostavljanje koje se protegnulo na 27 stanica i trajalo 40-ak minuta. Policajci su stigli na stanicu i ušli u vlak tri minute nakon poziva.

'Kad su se vrata otvorila, policajac je ušao i vidio ono što smatra kriminalnim djelom', rekao je policajac na konferenciji za novinare i istaknuo da policiju brine to što ljudi nisu reagirali. Apeliraju na sve da odmah prijave ako vide da se događa nešto neobično.

'Želimo da svi budu ljuti i zgroženi te odlučni u tome da sustav bude sigurniji', rekao je policajac i istaknuo da su nadzorne kamere u vlaku snimile napad, ali i ostale putnike, koji su imali svoje mobitele usmjerene prema žrtvi i napadaču, ali nitko nije pozvao policiju.

Nesretna žena završila je u bolnici, a silovatelj je uhićen, piše USA Today, prenosi Dnevnik.hr.