I TRUDNICU POSTROJILI

Naoružani specijalci upali na tulum Hells Angelsima

30.01.2013 u 11:02

Bionic
Reading

Nekoliko članova motorističke skupine Hells Angels privedeno je na obavijesne razgovore nakon velike policijske racije u tradicionalnom okupljalištu pripadnika te skupine u Sesvetama. Naime, policajci su u njihov Clubhouse u Sesvetskoj cesti 73 upali u subotu oko 21 sat, kada su članovi skupine bili okupljeni na Winter partyju. Mediji izvještavaju kako policijska intervencija nije bila nimalo nježna te je s obje strane bilo razbijenih glava

Na kraju je nekoliko Hells Angelsa privedeno u sjedište kriminalističke policije. S njima su obavljeni informativni razgovori zbog sumnje da su povezani sa zlouporabom droge. U raciju su policajci i krenuli, jer su imali informacije da će u klubu biti pozamašnih količina droge, namijenjene uglavnom konzumiranju. Prema informacijama kojima raspolaže Novi list, u policiji je čak osnovana posebna skupina koja bi se trebala baviti istraživanjem kaznenih djela iza kojih eventualno stoje pripadnici ove i ostalih bajkerskih skupina u Hrvatskoj.

No 'Hells Angelsi' poručuju kako je riječ o skupini unutar MUP-a koja samo želi skrenuti pozornost s pravih problema u društvu i samom MUP-u.

Kako su novinarki Novog lista opisali bajkeri, policajci, naoružani dugim cijevima, upali su u subotu na party na kojem su Hells Angelsi ugostili i svoje prijatelje iz BiH, Mađarske, Austrije, Njemačke, Engleske i Slovenije.

'Stotinjak policajaca upalo je u kuću uz povike 'Lezi, pucat ću!'. Prisilili su posjetitelje da legnu na pod, a neki su morali leći i vani na snijeg. Među gostima je bila i jedna trudnica, no i ona je morala ležati. Neke su pošpricali suzavcem iako se baš nitko nije opirao, a neke udarali 'teleskopskim palicama', opisuju iz Hells Angelsa i tvrde kako je kuća tijekom pretrage oštećena, a policajci su svojim džipom udarili i 'opel' jednog člana parkiran u blizini.

'Zaručnicu jednog posjetitelja, slovensku državljanku, izvrijeđali su riječima: 'Ti si prostitutka, šta radiš ovdje? Koliko košta?' iako žena nema veze s bili kakvom prostitucijom, tvrde iz moto-skupine i zaključuju kako je akcija MUP-a rezultirala totalnim debaklom – nijedan od šezdesetak posjetitelja i članova Hells Angelsa nije uhapšen, u pretraženim prostorijama pronađen je jedan odbačeni džoint te nekoliko tableta ecstasyja. Stranci koji su se zatekli u ovoj raciji najavljuju da će obavijestiti svoje veleposlanstva, a Hells Angelsi traže reakciju Unutarnje kontrole, kao i objavu službenih policijskih snimki.

U policiji pak tvrde da Hellsi pretjeruju, odnosno tvrde da su njihovi službenici sve odradili štreberski. 'Žene koje su ondje bile odmah samo pregledali i pustili, a trudnicu ondje nismo ni zatekli', kazao je Željko Dolački iz krim-policije za Večernji list