STRAH U VENEZUELI

Naoružani škarama napadaju žene i režu im kosu

10.08.2013 u 08:22

Bionic
Reading

U gradu Maracaibu u Venezueli oni su poznati kao 'piranje'. Ali to nisu ribe ljudožderi koje plivaju južnoameričkim rijekama, već brzi lopovi koji napadaju sve žene koje imaju – dugu kosu, piše CNN

'Trebate ih vidjeti da biste vjerovali', kazala je za CNN Egmari Villarreal i dodala kako žene tog grada više neće imati dugu kosu.

'Za ženu je to nešto traumatično', rekla je Villareal.

Saraja Madrid je rekla da ih viđa po cijelom gradu.

'To se događa u centru grada, na plaži ili u trgovačkom centru, gdje se može pronaći puno mladih žena. Lopovi ih uhvate za kosu, izvuku škare i odrežu im kosu. Potom ju prodaju po kozmetičkim ili frizerskim salonima', pišu novine Panorama.

Mariana Rodriguez je kazala kako je hodala popularnim trgovačkim centrom kada je vidjela kako joj prilaze dvije žene.

'Mislila sam da žele ukrasti moj mobitel, jer sam ga imala u ruci u tom trenutku, međutim one su izvadile škare. Nisam imala prilike niti pobjeći niti bilo što. Kad sam se okrenula moje kose više nije bilo', ispričala je Rodriguez za CNN.

Gradonačelnik Maracaiba Eveling de Rosales je novinarima rekao da je policija pojačala sigurnost kako bi zaustavili napadače.

Iz perspektive napadača/lopova to je relativno lak novac. Frizer Israel Rodriguez je rekao da prirodna kosa može koštati više od 500 dolara, dok ona sintetička košta između 40 i 160 dolara, ovisno o kvaliteti.

Kradljivci kose u Venezueli