SUKOB U REMETAMA

Nakon što mu je u prometnoj ozlijeđeno dijete policajac izvan službe u Zagrebu napao policajca na uviđaju; došlo je i do masovne tučnjave

01.07.2020 u 11:01

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom 39-godišnjaka i 35-godišnjakom, zbog sumnje da je prvi 39-godišnjak, policijski službenik koji je bio izvan službe, počinio kazneno djelo Napad na službenu osobu na štetu policijskog službenika Policijske uprave zagrebačke, a ostali osumnjičeni kazneno djelo Prisile prema službenoj osobi također na štetu policijskih službenika Policijske uprave zagrebačke

Policija javlja da je 28. lipnja 2020. godine oko 22.30 sati na ulici u Zagrebu, Remete, dok su policijski službenici obavljali očevid prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno dvoje djece, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane građana koji su se nalazili u blizini, zbog čega je na mjesto događaja zbog pomoći upućeno još policijskih službenika. U jednom trenutku, 39-godišnjak, policijski službenik izvan službe čije je dijete ozlijeđeno u navedenoj prometnoj nesreći, krenuo prema službujućem policijskom službeniku vrijeđajući ga i s namjerom da ga udari, a što je policijski službenik uspio spriječiti. Nakon što je osumnjičeni 39-godišnjak ponovno pokušao nasrnuti na policijskog službenika, u pomoć su pristigli drugi policijski službenici, svladali ga i priveli. Za vrijeme uporabe sredstava prisile i svladavanja 39-godišnjaka, na policijske službenike je, udarajući rukama i nogama, nasrnulo više osoba koje su ih htjele spriječiti u privođenju 39-godišnjaka.

Nakon toga, policijski su službenici uspjeli privesti 39-godišnjeg policijskog službenika izvan službe, kao i ostalu trojicu osumnjičenih te ih doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Prilikom navedenog događaja dvojica policijskih službenika je lakše ozlijeđeno, a liječnička pomoć im je pružena u KBC Zagreb.    

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu. Ujedno, rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke policijski službenik je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu.