stanje pod kontrolom

Nakon Putinove naredbe o mobilizaciji sve više Rusa bježi u Finsku

22.09.2022 u 11:04

Bionic
Reading

Promet u dolasku iz Rusije 'pojačan' je na istočnoj granici Finske, rekla je u četvrtak finska pogranična služba i dodala da je stanje pod kontrolom

Finska pomno prati stanje u susjednoj Rusiji pošto je predsjednik Vladimir Putin naredio mobilizaciju 300.000 pričuvnika, rekao je u srijedu ministar obrane Antti Kaikkonen. "Broj dolazaka iz Rusije jasno je porastao", rekao je voditelj pogranične službe za međunarodna pitanja Matti Pitkaniitty za Reuters.

Dodao je da je stanje pod kontrolom i da su pogranične službe spremne na devet graničnih prijelaza. Putinova objava mobilizacije u srijedu rano ujutro u televizijskom obraćanju potaknula je dio muške populacije u Rusiji na bijeg u strahu da idućih dana neće moći napustiti zemlju te su toga dana svi letovi u odlasku iz Rusije bili rasprodani.

U Norveškoj nisu zabilježene promjene u broju dolazaka iz Rusije, rekla je tamošnja policija agenciji Reuters. "Nema promjena", rekao je Soelve Solheim, voditelj odjela za kontrolu useljavanja u finskoj policiji.

  • +17
Uhićenja prosvjednika u Rusiji Izvor: Profimedia / Autor: Alexander NEMENOV / AFP