osveta kremlja

Nakon pokolja u Moskvi Putin našao na kome će iskaliti bijes: To je krvava odmazda!

27.03.2024 u 22:49

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin iskoristio je trenutak nakon kravavog terorističkog napada u Crocus centru u predgrađu Moskve koji su počinila četiri Tadžikistanca, a u kojem je ubijeno najmanje 140 ljudi, da se obračuna s ilegalnim useljenicima

Ruske snage reda sada hvataju ilegalne migrante po zemlji kako bi s njima popunili redove vojske koja vodi krvi rat u Ukrajini. Migrantske zajednice u Rusiji nakon terorističkg napada koji su izveli migranti iz Tadžikistana žive u strahu od krvave odmazde.

Vozila s oznakom Nacionalne garde stigla su u srijedu u veliko skladište internetske trgovine u Elektrostalu u Moskvi, gdje su tisuće radnika migranata navodno bili prisiljeni pokazati svoje dokumente. Provjere su izvršili naoružani i maskirani ruski stražari i vojni službenici prije nego što je najmanje 40 ljudi odvučeno iz skladišta Wildberriesa.

Rečeno je da se planira više ovakvih operacija jer Putin traži više topovskog mesa za svoj rat u Ukrajini, piše Daily Mail.

Brojni muškarci iz Tadžikistana od tada su privedeni u vezi s napadima, a za koje je odgovornost preuzela džihadistička skupina Islamska država.

Užasni napad od petka povezan je s porastom napetosti, a BBC je danas izvijestio o porastu broja premlaćivanja i rasizma usmjerenih na migrante iz Srednje Azije. Veleposlanstvo Tadžikistana u Rusiji upozorilo je građane da ne napuštaju svoje domove osim ako nije neophodno.

Neki od migranata koji su danas uhićeni navodno će se suočiti s izborom zatvora ili protjerivanja - ili borbama u Ukrajini za Rusiju.

Migranti koji su dobili rusko državljanstvo također izražavaju strah da bi mogli biti pozvani.

'Provjeravaju tko je na strani vojske, a tko bježi', rekao je jedan. 'Oni koji bježe mogu biti odvedeni protiv svoje volje.'

Događaji stižu samo dan nakon što je Putin govorio o hitnosti stavljanja 'migracijske sfere ... pod kontrolu' na sastanku s odborom Ureda glavnog tužitelja, primijetila je RIA.

  • +10
Moskva, Crocus City Hall Izvor: EPA / Autor: RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE PRESS-OFFICE / HANDOUT

Putin je navodno naredio da se mjerama postupa 'profesionalno i kompetentno' kako bi se 'olakšalo donošenje zakonitih, informiranih i pravednih odluka'.

Ipak, kritičari se boje da zločin u Moskvi prošlog tjedna već dovodi do diskriminirajućeg ponašanja prema migrantima koji žive u Rusiji.