burno među partnerima

Nakon Kuščevićeve ostavke, sastaje se koalicija, a i predsjedništvo HDZ-a. Kako će se postaviti prema HNS-u?

09.07.2019 u 07:12

Bionic
Reading

U HNS-u su odmah nakon ostavke pozdravili odluku bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića da podnese ostavku na tu dužnost, uz napomenu da svatko tko je koristio politički utjecaj radi vlastite koristi ne smije obnašati javnu dužnost

HNS je zadovoljan i pozdravlja odluku, no pojedini koalicijski partneri misle da će im se Andrej Plenković morati osvetiti na neki način, možda ne odmah, nego najesen, kada se bude tražila zamjena za Mariju Pejčinović Burić, piše Jutarnji list.

U HNS-u su odmah nakon ostavke pozdravili Kuščevićevu odluku, uz napomenu da svatko tko je koristio politički utjecaj radi vlastite koristi ne smije obnašati javnu dužnost.

  • +4
Lovro Kuščević i Andrej Plenković Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

'Za nas u HNS-u je to pitanje moralne i političke odgovornosti svakog političara, a pitanje eventualne kaznene odgovornosti utvrđivat će nadležna tijela. O odnosima s HDZ-om u budućnosti i političkim prioritetima HNS-a u nadolazećem razdoblju, poput povećanja plaća za 68 tisuća zaposlenika u osnovnim i srednjim školama, nastavljamo razgovarati s koalicijskim partnerima, počevši od koalicijskog sastanka', poručuju u HNS-u.

Koalicijski sastanak predviđen je za utorak u 13.30, a u medijima su se pojavile špekulacije da bi, nakon što je ostavku u ponedjeljak popodne podnio Kuščević, Plenković mogao i zaoštriti stav prema HNS-u zbog čijeg je pritiska Kuščević i morao otići.

Više će se znati večeras, kada se u središnjici HDZ-a održava zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.