BANDIĆ OBEĆAO

Nakon bombe u Prečkom zgrada dobiva zaštitara, a kada će sanacija lifta još uvijek nije poznato

13.05.2019 u 12:59

Bionic
Reading

Gradonačelnik Milan Bandić je danas, 13. svibnja, u zgradi Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića održao radni sastanak na temu pružanja pomoći u sanaciji štete od eksplozije u stambenoj zgradi u Ulici Josipa Slavenskog 12

Sastanku su prisustvovali predstavnici nadležnih gradskih ureda i službi te Hrvoje Krajna, upravitelj Stan d.o.o., a s kojim su suvlasnici predmetne zgrade sklopili Ugovor o upravljanju i Josip Sosa, predstavnik suvlasnika.

Gosti su gradonačelnika izvijestili o trenutnoj situaciji u zgradi i zamolili ga za pomoć koju im je on i obećao. Pritom je gradonačelnik naglasio da se procedura i zakoni moraju poštovati, ali i da se ljudima u nevolji uvijek treba pomoći. Zgrada je osigurana, a pregovori između upravitelja zgrade i predstavnika osiguravateljske kuće su u tijeku.

Stanarima je trenutno najveći problem što dizalo nije u funkcija, a zgrada ima devet katova. Čeka se da Zavod za integralnu kontrolu, inače vodeća ovlaštena ustanova u Republici Hrvatskoj za obavljanje poslova pregleda i ispitivanja dizala, procijeni stanje dizala kako bi se moglo krenuti u sanaciju.

Također je dogovoreno da će od sutra zgradu čuvati zaštitar.

  • +9
Eksplozija u Prečkom Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL