linija dubrovnik-bari

Najveći brod u povijesti Jadrolinije uskoro kreće na prvo putovanje

22.04.2024 u 06:58

Bionic
Reading

Brod "Dalmacija", najveći u povijesti Jadrolinijine flote, koji će održavati međunarodnu liniju Dubrovnik - Bari, stigao je u Hrvatsku. U brodogradilištu Viktor Lenac bit će prilagođen vizualnom identitetu Jadrolinije, a na svoje bi prvo putovanje trebao krenuti sredinom svibnja.

134 metra dug, 24 širok, ima 8 paluba i vrijedan je 18 milijuna eura - ukratko, nova je to perjanica Jadrolinijine flote koja će već ovoga ljeta povezivati Dubrovnik i Bari, Hrvatsku i Italiju.

'Očekujemo u visokoj sezoni 10 putovanja tjedno i mislim da ćemo time značajno povezati jug Dalmacije s Italijom', istaknuo je predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta za HRT.

Brod je 1993. izgrađen u Norveškoj, 2014. rekonstruiran je u Finskoj.

'Kapacitet broda je 1800 putnika i 350 vozila, a prosječna brzina 17, 17,5 čvorova', kaže kapetan broda "Dalmacija" Sandro Rundić.

Putovanje do Dubrovnika trajat će šest sati. Putnici će moći uživati u brojnim sadržajima - od nekoliko barova i restorana do igraonice za djecu.

  • +3
Brod Dalmacija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Ovo je prvi put, a ja sam na kompaniji 21 godinu, da imamo ovakav brod, standard, kvaliteta, ponude za putnike i ovo je stvarno dvije stepenice više nego smo imali do sada', kaže hotel manager Zoran Simanović.

Brod "Dalmacija" trenutačno je na doku u brodogradilištu Viktor Lenac, gdje će biti prilagođen vizualnom identitetu Jadrolinije, a sredinom svibnja krenut će na svoje prvo hrvatsko putovanje.