SEKSUALNI PREDATOR

Najmlađa Savileova žrtva imala - osam godina

11.01.2013 u 21:19

Bionic
Reading

Britanska policija objavila je izvještaj u kojem navodi da je bivši britanski voditelj Jimmy Savile zlostavljao stotine osoba tijekom šest desetljeća. Prema navodima policije koje prenose britanski mediji, Savile je počinio ukupno 126 napada, uključujući 34 silovanja, a njegova najmlađa žrtva imala je samo osam godina

Nekad najveća zvijezda BBC-ja zlostavljala je uglavnom žene, koje su u preko 70 posto slučajeva bile maloljetne, i to u prostorijama britanske medijske kuće te u bolnicama u kojima se bavio humanitarnim radom.

Savile je prvi napad počinio još 1955. godine u Manchesteru, a posljednji prije tri godine, navodi se u izvještaju koji je rezultat tromjesečne istrage britanske policije, javila je agencija Reuters.

'Sada je jasno da se Savile skrivao naočigled svih i koristio svoj status slavne osobe i humanitarni rad kako bi imao nekontroliran pristup ugroženim osobama tijekom šest desetljeća', navodi se u izvještaju.

Istraga je pokrenuta nakon što su u okviru jednog televizijskog dokumentarnog filma izneseni navodi da je Savile zlostavljao veliki broj djece i žena. Istovremeno se ispituju i kaznena djela koja je bivši voditelj navodno počinio zajedno s drugim osobama, kao i prijestupi samo drugih osoba.

Savile je umro pretprošle godine. Iznimno popularan bio je 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, a zbog humanitarnog rada kraljica Elizabeta II proglasila ga je vitezom.