ohrabrujući podaci

[FOTO] Najmasovniji vikend u Splitu, kroz trajektnu i zračnu luku proći će 65.000 putnika

03.07.2021 u 15:48

Bionic
Reading

U splitskoj trajektnoj i zračnoj luci tijekom subote i nedjelje očekuje se rekordni ovogodišnji vikend promet od oko 65.000 putnika

"Ovog će vikenda u splitsku zračnu luku sletjeti 160 zrakoplova od kojih je 120 komercijalnih, a 40 privatnih i oni će u dolasku i odlasku ostvariti promet oko 25.000 putnika što je najveći ovogodišnji vikend promet," rekao je za Hinu voditelj Službe za prihvat i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvan.

Istaknuo je kako je na dovozu putnika u splitsku zračnu luku i odvozu iz nje, angažirano 45 avioprijevoznika, a zračna luka Split sada je povezana s 85 destinacija u 24 zemlje svijeta. Melvan kaže da je broj od 25.000 putnik koji će prometovati u splitskoj zračnoj luci prvog ovogodišnjeg vikenda u srpnju, jednak prometu putnika kakav je ostvaren u splitskoj zračnoj luci tijekom zadnjeg lanjskog vikenda u srpnju.

To znači, istaknuo je, da je ovogodišnji masovniji promet u srpnju krenuo mjesec dana ranije u odnosu na lanjski srpanjski masovniji promet putnika u splitskoj zračnoj luci. "To su ohrabrujući podaci," zaključio je Melvan.

  • +5
Gužva u Trajektnoj luci Split Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Kroz splitsku trajektnu luku za vikend više od 40.000 putnik i 11.500 vozila

Voditeljica Jadrolinijine agencije u Splitu Jelena Ivulić je istaknula kako će ovog vikenda kroz splitsku trajektnu luku prometovati više od 40.000 putnik i 11.500 vozila u oba smjera na linijama prema srednjodalmatinskim otocima.

"To će biti najmasovniji vikend promet ove godine u splitskoj trajektnoj luci," rekla je Ivulić za Hinu. Dodaje kako je iznimno zadovoljna porastom broj putnik u splitskoj trajektnoj luci.

Najviše je gostiju iz Češke, Poljske i Slovenije, rekla je Ivulić.