ŽENA SAMOUBOJICA

Najmanje sedam mrtvih u napadima u Pakistanu

11.08.2011 u 11:13

Bionic
Reading

Najmanje je sedam osoba, među kojima žena samoubojica, smrtno stradalo u četvrtak u dvama napadima počinjenima u Pešavaru, na sjeverozapadu Pakistana, a ciljevi su bili policijski kombi i policijska postaja, izvijestile su lokalne vlasti

'U napadu bombom na policijsko vozilo u Pešavaru je ubijeno najmanje pet osoba, među kojima četvorica policajaca i učenik', izvijestila je policija. Pritom je ranjeno 18 policajaca. Eksplozivna naprava bila je skrivena uz cestu. 'U vozilu se nalazilo dvadesetak policajaca', izvijestila je policija.

Samo nekoliko metara dalje žena samoubojica u burki bacila je granatu na policijsku postaju, a potom aktivirala eksploziv koji je nosila na sebi, rekao je policijski dužnosnik Šafkat Malik. Osim nje, u napadu je ubijena još jedna žena, a ranjena su tri policajca. 'Još ne znamo je li druga poginula žena bila suradnica ili slučajna prolaznica. Žene samoubojice u Pakistanu su rijetke', rekao je Malik.

U napadima koji se pripisuju talibanima i drugim islamističkim ekstremistima ubijeno je više od 4.500 osoba nakon napada vladinih snaga na džamiju u Islamabadu koju su 2007. zauzeli ekstremisti.