sinj i slavonski brod

Najmanje dvije škole prekidaju štrajk: Nadamo se da ćete se odazvati redovitim školskim obvezama

28.11.2019 u 18:06

Bionic
Reading

OŠ Marka Marulića Sinj na svojim je službenim stranicama objavila da u petak počinje nastava. Isto je objavila i Tehnička škola u Slavonskom Brodu

"Poštovani, početak redovite nastave za sve učenike u OŠ Marko Marulić, Sinj, je sutra u petak 29. studenog 2019.g.

Smjena B u 08:00 sati Smjena A u 14:00 sati

Raspored je redovit kako je i predviđen za svaki petak.

S poštovanjem!

v.d. ravnatelja: Marko Križanac dipl.iur., dipl.bibli", stoji u objavi na stranicama škole.

'Istina je, mislim čak da smo i prvi u cijeloj zemlji. Učitelji koji su u štrajku održali su sastanak a mene su obavijestili danas oko 11 sati, da se prekida štrajk i da se od sutra vraćaju svim redovnim aktivnostima u školi', kazao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Marko Križanac, v.d. ravnatelja.

Sinjska škola inače je djelomično štrajkala, a uz matičnu u Sinju, ima i tri područne, dakle one od 1. do 4. razreda.

'Roditelji su nam u školu doveli devetoro djece, ostavili ih, okrenuli se i kratko nam poručili 'evo vam ih'. Na kraju smo sa djecom otišli u knjižnicu. pretpostavljam da su se roditelji oko toga prije i dogovorili. Moguće da je i ta situacija utjecala na sve ostalo što se jučer i danas u Sinju događalo', ispričao je Križanac.

I ravnateljica Tehničke škole u Slavonskom Brodu, Vikica Lukić, obavijestila je kako od sutra kreće redovito održavanje nastave.

'U nadi da ćete svi vidjeti ovaj poziv i odazvati se redovitim školskim obvezama, unaprijed vam se zahvaljujemo na dosadašnjem razumijevanju. Dodatna posebna obavijest za naše maturante: sutra, 29. studenoga, u 12.20h u amfitetaru, održati će se sastanak u svezi prijave ispita za Državnu maturu. Još jednom, hvala svim učenicima i njihovim roditeljima koji su imali razumijevanja za ovu situaciju', poručila je ravnateljica Lukić na Facebook stranici škole.