KRIMINALNE GLUPOSTI

Najluđe policijske vijesti iz 2013.

28.12.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Spiegel Online napravio je selekciju najbizarnijih policijskih vijesti godine na izmaku, a među njima su lažne časne sestre koje švercaju kokain, izrada falsificirane novčanice od 30 eura te nepoznati počinitelj koji je tijekom noći doslovce ukrao cijelu ulicu

Kolumbija je poznata po svojoj proizvodnji kokaina, no čak je i tamošnja policija bila iznenađena kada su primijetili tri žene koje maskirane u časne sestre pokušavaju švercati poznati bijeli opijat. Lažne opatice su 'pale' zahvaljujući loše skrojenim i sašivenim habitima, koji baš i nisu izgledali pretjerano uvjerljivo, a odmogla im je i sumnjiva nervoza koja se mogla primijetiti kada su se suočile s carinicima na karipskom otoku San Andreas, odakle su doletjele iz Bogote. Tri lažne časne (inače stare 20, 32 i 37 godina) u skutima su imale skrivenih šest kilograma kokaina, a sucu su rekle da su pristale na taj plan zbog nedostatka novca.

U njemačkom gradu Duisburgu je pak policija morala intervenirati u dječjoj tuči na ulici. Majka jedne 15-godišnje djevojčice inzistirala je da se zbog tjelesnih povreda prijavi trogodišnji 'počinitelj', koji je ogrebao po ruci njezinu kćer. Policija je po pravilima bila dužna napisati prekršajnu prijavu, no trogodišnji počinitelj se ne mora brinuti jer po njemačkim zakonima ne može uopće odgovarati. U Njemačkoj je zabilježen i slučaj falsificiranja novčanice od 20 eura u novčanicu od 30 eura! Takvu novčanicu je prihvatila i blagajnica u lokalnom supermarketu te vratila i odgovarajući ostatak, a tek kasnije je shvatila kako je riječ o falsifikatu, pa je pozvala policiju. Počinitelj nije uhvaćen.


U Rusiji je pak jedan liječnik operaciju iskoristio kako bi od pacijenta – koji je kao dilerski kurir u želucu imao vrećicu heroina – ukrao dio opojnih sredstava. U sibirskoj regiji Krasnojarsk, koja se nalazi oko 4000 kilometara istočno od Moskve, policija je zahtijevala medicinsku intervenciju kako bi se izvadile kapsule s heroinom iz probavnog sustava uhićenog kurira. Lokalni kirurg je to iskoristio da jednu kapsulu uzme za sebe, a policija ga je brzo razotkrila, uhapsivši ga u stanju 'posvemašnje omamljenosti'. Iz Rusije dolazi i vijest o čovjeku koji je ukrao 82 velike betonske ploče od kojih je bila sastavljena ulica. Sve to se odigralo tijekom noći, kad nije bilo prometa, no policija je lopova pronašla zahvaljujući dojavi.

U Australiji je, pak, pljačka zalogajnice spriječena zahvaljujući ljutom umaku. Policija u Sydneyju je došla intervenirati zbog pljačke, no počinitelja je našla na podu kako vrišti sav crven u licu. Dotični je očito loše podnio ljuti umak kojim ga je zalila prodavačica kad je pokušao ukrasti novac iz kase, pa je morao i u bolnicu na liječničku obradu prije nego je odveden u policijsku postaju i optužen za pokušaj pljačke.