LINIĆ RAZOTKRIVA DUŽNIKE

Najgori porezni dužnici su Tempo, HRT i Pan - papirna industrija

30.07.2012 u 10:32

Bionic
Reading

'Vlada ima odgovornost prema svim građanima koji su uredni i redovito plaćaju poreze. Popisom poreznih dužnika radimo jasnu razliku između urednih i neurednih. Nismo voljni slušati kritike zbog objave popisa', rekao je Slavko Linić

Prema dosadašnjim podacima, na vrhu liste trebao bi se naći Tempo, koji na ime poreza duguje nešto više od 290 milijuna kuna. Hrvatska radiotelevizija nije previše daleko s dugom od 222 milijuna kuna. Na listi će se naći i brojne tvrtke koje su završile u stečaju kao što je Pan - papirna industrija s dugom većim od 140 milijuna kuna. Država će, s obzirom na financijsko stanje te tvrtke, teško naplatiti svoja potraživanja.

Jutarnji list doznaje i da nekadašnji varaždinski tekstilni div Varteks državi duguje više od 100 milijuna kuna. Na listi je, očekivano, i donedavno uspješno građevinsko poduzeće Konstruktor-inženjering koje duguje 72 milijuna kuna. Tom je poduzeću račun u posljednje vrijeme često u blokadi, a njegov vlasnik Željko Žderić osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog nezakonitosti prilikom privatizacije GP Konstruktor.

Ministar financija Slavko Linić u intervjuu za HTV rekao je da će popisi poreznih dužnika biti objavljeni zadnjeg dana srpnja.