TOP 5

Najgori gaming kontroleri ikad napravljeni

05.02.2014 u 12:42

Bionic
Reading

Zamislite najgori kontroler koji ste ikada imali u rukama i garantiramo vam da imamo pet gorih

Kontroleri su najbitnija stvar za uživljavanje u igru. Bez sumnje. Postoje dva realna filozofkska pristupa izradi kvalitetnog kontrolera. Prvi je da ga napravite toliko diskretnim i nenametljivim da se igrač ne osjeća opterećenim tijekom njegove interakcije s igrama. Drugi je ga pretvorite u predmete koje igrač u igri koristi, te time povežite dva medija na taktilnoj i vizualnoj razini. Zvuči komplicirano? Skraćena verzija je: ili nešto jednostavno ili Nintendovi plastični mačevi.

 

Zahvaljujući neiscrpnoj gluposti i lakomosti ljudske vrste, neki od kontrolera koje ćemo vam prikazati uspjeli su čak ući u serijsku proizvodnju, ne bi li izvukli 6novac iz naivnih igrača opremljenih viškom upravo tog novca. I upravo zbog toga su apsolutno fenomenalni - te vam ih jednostavno moramo prikazati.

 

 

5. Wii kuglaška kugla (Nintendo Wii)

Prvi na popisu kvalitetnih proizvoda ljudske mašte je kuglaška kugla za Nintendo Wii. Jer budimo realni - jedino što će vjerojatno bolje razlupati televizor od bačenog Wii kontrolera je Wii kontroler strpan u repliku prave kuglaške kugle. Tko god se ovog sjetio evidentno ima veze u lokalnom TV-servisu.

 

 


 

 

 

4. Resident Evil 4 motorna pila (GameCube)

Dovitljivi proizvođač kontrolera Nubi proizveo je ovaj jedinstveni kontroler za GameCube. Osim što je napravljen za Resident Evil 4 (igru u kojoj većinu vremena kao oružje koristite pištolj), ovaj komad minimalističke elegancije ima apsolutno sve što vam je potrebno da tijekom igranja izgledate a) kao manijak i b) kao idiot. Za kraj samo spomenimo kako je uređaj toliko ergonomski korektan, da ćete nakon dva sata igranja vrlo vjerojatno izgledati kao Resident Evilov čuveni El Gigante.

 

 

 

 

3. Atari Mindlink (Atari)

Džedaji i telepati među našim čitateljima vjerojatno su unaprijed u eteru uma osjetili spominjanje ovog kontrolera u Gamereport temi tjedna. Atari Mindilnk, jedinstvena je periferija koja, makar tako izgledala, ne koristi moći ljudskog mozga za kontroliranje video igara. Ona se, naime, oslanja na trzanje obrvama kako bi razaznala lijevo od desnog. Mnogi potencijalni super-ljudi vjerojatno su kupili ovaj kontroler kako bi poboljšali moć dizanja predmeta u zrak. Ono što su dobili su vjerojatno suze na obrazu, bol u području glave i "pločice" na čelu.

 


 

 

 

2. Dream Machine (PC, PS3, PS2, Xbox)

Imate para, kažete? Ne mogu vas zadovoljiti periferije koje imaju apsolutno najudaljeniju vezu sa funkcionalnošću? Australian Simulation Control Systems ima(li su) rješenje za vas. Dream Machine je besmisleno težak tronožac na kojem igrač doslovce visi držeći kontroler u rukama. Zahvaljujući kretanjem tijela i migoljenjem, moguće je simulirati osjećaj kretanja, dodajući imerziju u igre za PlayStation 2, PC i Xbox. Jedini problem je što gore spomenuta firma nije uspjela pronaći niti jednu kompaniju koja bi za Dream Machine bila spremna raditi igre. Relativno brzo nakon izrade ovog kontrolera Australian Simulation Control Systems je, na žalost, bankrotirao. Iskreno, ne vidimo zašto. Monstruozno težak kontroler po cijeni 1700 dolara koji ne radi niti na jednoj igri upravo je ono što mi nedostaje u radnoj sobi.

 

 

 

 

 

 

 

 

1. RailDriver (PC)

RailDriver controller, naš definitivni pobjednik ubjedljivo je najbizarniji u nizu čudnih kontrolera. Zbog čega je zauzeo prvo mjesto? Zato jer se radi o nečemu za što niste sigurni je li igračka za trogodišnje ili četverogodišnje dijete. Kako stvari stoje, ovaj dragulj namjenjen je isključivo simulacijama vlakova a natpis na njemu glasi: "ultimativno je sučelje za računalne simulacije vlakova". Razočarani čitatelji koji su na prvom mjestu top liste očekivali psa omotanog sa dvije kile eksploziva možda se neće složiti s nama, međutim - nisu niti približno razočarani kao Gamereport nakon što smo shvatili da ovog macana ne možemo koristiti u novom Gran Turismu.