u ponedjeljak

Najavljena humanitarna akcija 'Uljanik za bolje sutra

13.12.2018 u 13:19

Bionic
Reading

'Uljanik za bolje sutra', naziv je humanitarnog koncerta koji će se u ponedjeljak održati na pulskom trgu Portarata radi prikupljanja pomoći egzistencijalno najugroženijim obiteljima, a posebice djeci Uljanikovih radnika, najavili su organizatori koncerta na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u Puli

Koncert je dio humanitarne akcije za prikupljanje pomoći najugroženijim obiteljima radnika Uljanika na kojemu će, među ostalim, nastupiti poznati glazbenici Tony Cetinski, David Temelkov, Elis Lovrić i grupa Nola.

'Glazbeni dio programa odvijat će se na Trgu, a u obližnjem ugostiteljskom objektu bit će organiziran call centar. Osobe iz javnog života Pule javljat će se na pozive slušatelja i gledatelja na humanitarni broj koji će biti aktivan do kraja humanitarne akcije, odnosno do 3. ožujka iduće godine', rekla je jedna od organizatorica, novinarka Martina Pereša koja je uz kolegicu Petra Fabian Kapov s Nove TV začetnica ovog projekta.

Do ideje o pokretanju ove humanitarne akcije došlo je, rekla je, zbog empatije prema velikom broju djece radnika Uljanika koja će ovoga Božića, vrlo lako moguće ostati bez svojih božićnih darova, s obzirom na to da im roditelji mjesecima nisu primili plaću. Stoga će, dodala je Pereša, 22. prosinca na pulsku Bunarinu doći Djed Božićnjak koji će darivati 470 djece u dobi do osam godina, među kojima su 152 djeteta mlađa od četiri godine.

Predsjednik Radničkog vijeća u Uljaniku, David Marsetić zahvalio je svima na pomoći, dodavši kako je u takvoj situaciji 'svaka kuna bitna'.

'U zadnja dva mjeseca dobili smo dva minimalca, odnosno ukupno 4.500 kuna, tako da je svaka pomoć dobrodošla. Ta agonija traje previše, mi jednostavno nikome više ne vjerujemo. Ako postoji politička volja u Zagrebu to se moglo već riješiti. Mi smo sve napravili što je Vlada tražila od nas, promijenili smo Nadzorni odbor, postavili novu smo novu Upravu, no pomaka nema', poručio je Marsetić dodavši da radnici i sami tvrde kako će financijski izdržati maksimalno do nove godine.

'I u slučaju da se usvoji taj Plan restrukturiranja, za koga će on biti? Tu neće ostati petsto ljudi u Uljaniku', zaključio je Marsetić.