SEKS AFERA IDE DALJE

Nadrealno: Srpska TV bliska Vučiću pustila pornić političara u jutarnjem programu

01.12.2023 u 22:39

Bionic
Reading

Priča o seks skandalu Đorđa Miketića, političara srpske oporbene koalicije Zajedno koji se prije nekoliko dana našao usred afere s objavom kućne snimke eksplicitnog sadržaja, dobila je novi zaplet nakon što je televizija Pink emitirala spomenutu snimku ni manje ni više nego u - jutarnjem programu

Pink, televizija u vlasništvu medijskog tajkuna i samozvanog 'srpskog Elona Muska' Željka Mitrovića, snimku je emitirao u emisiji 'Novo jutro', voditeljice Jovane Jeremić, poznate po kontroverznom stilu vođenja emisije i nimalo skrivenom afinitetu prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. U emisiji su snimku, u uobičajenoj pinkovskoj maniri difamacije, komentirali omiljeni provučićevski komentatori: novinar Dejan Anđus i spin doktor Nebojša Krstić, kojega se još rijetki sjećaju kao pridruženog člana legendarnog jugoslavenskog benda Idoli.

Na objavu snimke reagiralo je čak i regulatorno tijelo za elektroničke medije, što je iznenađenje za dio javnosti, budući da ta institucija uistinu rijetko izriče opomene provladinim medijima. Predsjednica REM-a Olivera Zekić za portal najavila je odluku o kazni za 11. ili 12. prosinac. 'U ovakvom slučaju emisiji može biti zabranjeno emitiranje na 24 sata pa čak do 30 dana', rekla je Zekić za portal Nova.rs.

'Seksualni čin je potpuno privatni događaj koji ne može biti doveden u vezu sa prirodom informacije koja se odnosi na politički život, koji je po definiciji javno pitanje. Okolnost da je lice osobe zamagljeno ništa ne mijenja, jer se u emisiji jasno govori da je riječ o Đorđu Miketiću', kaže se u priopćenju REM-a.

Podsjetimo, Đorđe Miketić je fotografiju iz spornog kućnog video uratka objavio u ponedjeljak na svom profilu na mreži X, dan nakon što ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u večernjem programu televizije Pink nazvao 'ljudskom sramotom', indirektno nagovijestivši što ga čeka. Miketić je napisao da je fotografiju dobio s njemu nepoznatog broja, te da su ga planirali ucjenjivati, a za to je neizravno optužio tajnu službu BIA. Nakon objave snimke, Miketić se povukao iz kampanje.

Nije krio da je snimka bila na njegovom računalu, za koje tvrdi da je ukradeno prije tri godine, što je prijavio policiji. Nije krio niti da je svjestan okolnosti u kojima je snimka nastala, te nije negirao da je na snimci, na kojoj je u klinču s nepoznatom ženom, a konzumira se i bijeli prah, upravo on. Štoviše, u Miketićevu obranu stala je i njegova supruga, teoretičarka kulture Virdžinija Đeković Miketić, koja je na Facebooku napisala podužu objavu pod naslovom 'Uloga žene u nepotrebnom seksualnom skandalu'. U njoj među ostalim navodi kako su 'izbori i odgovornosti, te bavljenje moralom, posebice spolnim, isključivo osobna i privatna stvar dogovora i pristanka, pa i u kontekstu javne funkcije i odgovornosti koju ona nosi'. 'U moru afera proći će i ova, pokušat će ukrasti tri dana kampanje, a mi ćemo sutra biti isti kao danas. Vidimo se tamo gdje su naši osobni izbori još uvijek zakonom zajamčeni', napisala je Miketićeva supruga i majka devetomjesečne bebe.

  • +6
Aleksandar Vučić Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

U zaštitu privatnosti Miketića stali su i brojni drugi oporbeni čelnici, o čemu više možete pročitati ovdje. Javnost se generalno slaže da je u ovom slučaju povrijeđena privatnost, no i da protunapadački stil obrane Miketića, koji je krenuo igrati po pravilima Vučićevog režima, čini manje vjerodostojnim, pa je u neku ruku dobio što je tražio - povlačenje po blatu. Ipak, unatoč reputaciji Pinka, malo tko je očekivao da će snimku objaviti toliko blatantno, u terminu jutarnjeg programa. Afera, čini se, ne posustaje.