MAJKE SREBRENICE:

'Nadamo se da krvolok naše djece nikada više neće biti blizu groba svoje kćeri'

31.05.2011 u 20:40

Bionic
Reading

Dopuštenje dano haaškom optuženiku Ratku Mladiću da za boravka u pritvoru u Beogradu posjeti grob svoje kćeri novi je udar na pravdu i novi pokušaj da se nanese bol onima koji su zbog Mladićevih zločina izgubili svoje najbliže, ocijenila je u utorak udruga "Majke enklave Srebrenica i Žepa"

Mladić je ovim činom, čini se, želio nanijeti novu bol preživjelim majkama Srebrenice', stoji u priopćenju udruge dostavljenom medijima u Sarajevu.

Iz udruge ističu kako je dopuštenje srbijanskih vlasti Mladiću za posjet groblju 'najbolje ilustracija koliko je našim susjedima stalo do istinske pravde'.

Ovaj čin, drže u udruzi, samo potvrđuje činjenicu da je Srbija još jednom uz izliku oslobađanja od tereta prošlosti zapravo trgovala sa Europom, ne mareći iskreno za pravdu.

'Iskreno se nadamo da krvolok naše djece nikada više neće biti blizu groba svoje kćeri te da će barem na takav način pokušati naslutiti bol koju mi osjećamo', stoji u priopćenju uz podsjećanje kako su posmrtni ostaci tisuća nevino nastradalih Bošnjaka iz svih krajeva BiH realnost u kojoj žive majke ubijenih u Srebrenici.