BAUK O KOALICIJI

'Nadam se da IDS ne znači - idemo sami na izbore'

23.07.2015 u 10:15

Bionic
Reading

Po svemu sudeći, SDP će do kraja mjeseca potpisati sporazum sa svojim koalicijskim partnerima, no u društvu HNS-a, HSU-a i Laburista zasad se neće naći IDS

Upitan prije sjednice Vlade je li SDP dobio odbijenicu IDS-a za pristup Kukuriku koaliciji, ministar Arsen Bauk kazao je da će SDP jedino dobiti narodne izbore i da se nada da skraćenica IDS ne znači 'idemo sami na izbore'.

Prema zasad poznatim informacijama, IDS još nije donio odluku o pristupanju koaliciji. 'Tijela IDS-a donijet će odluku o eventualnoj koaliciji tek kad budemo imali sve odgovore potencijalnih koalicijskih partnera vezano uz dosad nerealizirane projekte i dijelove Plana 21, kad dobijemo jasan plan gospodarskog razvoja Hrvatske i Istre i, što je najvažnije, kad budemo znali stav potencijalnih partnera prema decentralizaciji koja nam je preduvjet za bilo kakve dogovore. Dakle, naše su pozicije kristalno jasne. Na potezu su naši koalicijski partneri od kojih još uvijek nismo dobili tražene odgovore', kazao je u razgovoru za tportal prije tjedan dana predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Situacija se od tada nije promijenila, a u SDP-u su zaključili da neće čekati IDS za potpisivanje sporazuma, ali će mu ostaviti mogućnost da se kasnije pridruži koaliciji.

Potvrdio je to sinoć nakon sjednice Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk. Upitan hoće li i IDS potpisati sporazum u prvom krugu ili će se koalicija stvarati u etapama, Bauk je kazao da će se u prvom krugu potpisati s onima koji budu željeli, a u drugom s onima koji to budu tada željeli.

'Ne bih zaključio taj popis partnera na pet. Etapno se može potpisivati i kasnije', rekao je Bauk.