IZ STRANIH MEDIJA

Nacionalna gitara i Hrvati pobjegli na vrh

11.06.2012 u 09:21

Bionic
Reading

Talijani uživaju u hrabrom remiju protiv branitelja naslova Španjolske, ali je i pobjeda Hrvatske nad Ircima dobila zasluženu pozornost

Specijalizirani sportski časopis La Gazzetta Dello Sport donosi naslov: 'Trapattoni: Krivi start, Hrvati raščetvorili Irsku'. U uvodu pisac naglašava kako su Hrvati vješto iskoristili remi Talijana u Gdanjsku, pozdravili se sa svima i odjurili na vrh ljestvice.

'Nacionalna hrvatska gitara dobro se uštimala uoči Eura i sada nas čeka kao lider grupe', hvali Gazzetta Slavena Bilića te se bavi dobrim izdanjem 'profesora Modrića' koji bi, pišu, trebao imati ključan dvoboj na terenu protiv Pirla u Poznanju. Ističu i odluku suca Kuipersa da je oprostio penal Schildenfeldu i Hrvatima te 'Trapu' žele sreću protiv Španjolaca.

Corriere Della Sera gaji duhovitiji pristup i u naslovu udara: 'Hrvati prizemljili irskog djeda Trappa'. Pišu kako je uvaženi djedica tek sada pred nemogućom misijom i da su Hrvati, tradicionalni krvnici talijanskih ambicija, puni napadačke kvalitete. Također ističu da su Irci oštećeni za penal na Keaneu.

'Sve u svemu, Hrvatska inspirirana Modrićem sada svisoka gleda i Španjolsku i Italiju i Bilićeva momčad puna je samopouzdanja, jer očito mogu ravnopravno igrati sa svima', završava Corriere.