spomenut je i pukanić

Nacional primio prijetnju novinarima: 'Pratimo vas, napišite oporuke'

23.05.2024 u 13:54

Bionic
Reading

Redakcija tjednika Nacional potvrdila je kako je u ponedjeljak, 20. svibnja, zaprimila prijeteću poruku o napadu na novinare zbog čega je redakcija o tome službeno izvijestila ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i predala prijavu policijskim istražiteljima.

U poruci koja je stigla u jutarnjim satima, s vidljivog broja mobitela, bile su izrijekom navedene izravne prijetnje novinarima Nacionala, u kojima je jasno naznačena poveznica sa stravičnim atentatom na bivšeg vlasnika Nacionala Ivu Pukanića i njegova bliskog suradnika Niku Franjića.

Nacional je prenio i autentični sadržaj poruke koja je, kako ističu poslana bez dijakritičkih znakova.

''Vi i vama slični ste izvršili atentat na premjera Fica pišući poluistine, laži i huškajuci protiv ljudi koji obavljaju svoj posao kako bi ste zgrtali novac. Vaš trostruki doušnik je to platio glavom, a uskoro će i svi urednici iz 'osovine zla'. Čekamo trenutak da vas što više uhvatimo zajedno da ne trošimo eksploziv za samo jednog strvinara. Lešinari koji prežive će početi pisati istinu i samo istinu, a ne lagati, izmišljati i pisati po narudžbi da samo zgrću novac. Pratimo vas i više od dvojice bit će uspjeh, pa napišite oporuke….“

Obavijest o prijetnji Nacionalu objavljena je i kao news alert na stranici Mapping media freedom Europskog centra za novinarske i medijske slobode (ECPMF), a u redakciji Nacionala potvrdili su da su sve dostupne podatke o prijetnji predali putem službene prijave na postupanje policiji.

sve osim nogometa