BLAMAŽA FANATIKA

'Nacija' za udar na Jovanovića koristi 'maskotu' sekularnog pokreta!

16.01.2013 u 15:27

Bionic
Reading

Manje poznati kršćanski mjesečnik 'Nacija' je objavio najnoviji broj, s naslovnucom koja se reklamira i na jumbo plakatima po Zagrebu, a koja se oštro protivi zdravstvenom odgoju i proziva se ministra Željka Jovanovića

Sve su to legitimni i demokratski oblici borbe za svoje stavove, no u ovom slučaju je problem što je uredništvo malo poznatog mjesečnika prekršilo najmanje dvije božje zapovjedi, one o krađi i laganju. To je u dubokom konfliktu sa javno obznenjenim svjetonazorom uredništva, ali svejedno su oni upotrijebili fotografiju dječaka sa fotografije koja je korištena u jednoj sasvim drugačijoj kampanji u Njemačkoj i to - prosekularnoj.

Na verziji mjesečnika Nacija, dječaku na majici su postupkom foto-montaže dodani crveno-bijeli kvadratići kao na hrvatskom dresu, što na originalu nije slučaj. Poseban problem je kontekst u kojem je korištena originalna fotografija, a koji je referira na kontroverzne religijske tradicije nekih manjina u Njemačkoj - konkretno obrezivanje.

Tako se fotografija dječaka koji je u Njemačkoj svojevrsna maskota prosekularnog pokreta, koji zahtijeva zabranu obrezivanja, u Hrvatskoj postao simbol zahtjeva nekolicine kršćanskih fundamentalista.