KAZNENA PRIJAVA U LUDBREGU

Načelnik naredio ilegalno vađenje šljunka?

16.06.2011 u 15:56

Bionic
Reading

Zbog osnovane sumnje da je kao načelnik općine naredio ilegalo vađenje šljunka i pijeska, policija podnosi kaznenu prijavu protiv 52-godišnjeg načelnika općine s ludbreškog područja kojeg tereti za protupravnu eksploataciju rudnog blaga, a zbog istog djela kazneno će biti prijavljena i njegova općina

Kaznene prijave uslijedile su po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Policijske uprave varaždinske koje je pokrenuto temeljem prijave varaždinske Područne jedinice Državnog inspektorata.

Naime, inspekcijskim je nadzorom, a zatim i kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno da općina nije pribavila rudarsku koncesiju za rudarske radove u šljunčari na svom području iz koje je za njezine potrebe izvađeno ukupno 42.702 kubnih metara građevinskog pijeska i šljunka u rastresitom stanju, i to u razdoblju od studenog 2006. do kraja ožujka 2011. godine.

Isto tako je utvrđeno da je izvađeni pijesak i šljunak općina prodavala zainteresiranim pravnim i fizičkim osobama s prebivalištem na njezinom prostoru ili poduzećima koja su na njezinom području izvodila građevinske radove.

'Na taj je način općina uprihodila 1.024.860 kuna bez PDV-a, a na štetu Državnog proračuna Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju iz PU varaždinske.