prošao bez alkotestiranja

Načelnik Davora skrivio prometnu nesreću, ozlijedio biciklistkinju, pa pobjegao s mjesta događaja

26.09.2022 u 15:18

Bionic
Reading

Općinski načelnik Davora u Brodsko-posavskoj županiji, kako doznaje Telegram, skrivio je prometnu nesreću, naletivši na stariju biciklistkinju kojoj nije pružio pomoć i pobjegao s mjesta događaja

Đuro Anđelković (56), načelnik Općine Davor u Brodsko-posavskoj županiji i predsjednik tamošnjeg Općinskog odbora HDZ-a, skrivio je prometnu nesreću i pobjegao s mjesta događaja, a da drugom sudioniku u prometu, starijoj biciklistkinji na koju je naletio, nije pružio pomoć, piše Telegram.

Nesreća se, kako pišu, dogodila prošle srijede, oko 19.20 sati u Novoj Gradiški, a Anđelković je vozio službeni općinski terenac, Peugeote 3008.

Policijska uprava Brodsko-posavske potvrdila je Telegramu da se prometna nesreća dogodila, ne spominjući Anđelkovićevo ime i prezime, već samo navodeći kako se radi o 56-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Policija, navode dalje, nije obavila alkotestiranje jer, kako su objasnili, od vremena nesreće do trenutka kada je Anđelković pronađen je prošlo 12 sati.

Telegramov izvor tvrdi da je Anđelković u vrijeme prometne nesreće bio pod utjecajem alkohola, no to nije moguće dokazati jer nije obavljeno alkotestiranje.

Biciklistkinji su utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Anđelkoviću je ovo treći mandat na funkciji općinskog načelnika, a prije toga bio je zaposlen kao profesor tjelesnog odgoja u osnovnoj školi Matija Antun Relković u Davoru.