NIZ ODLUKA

Na zatvorenoj sjednici Vlada imenovala nove kadrove, evo što je još bilo na stolu

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 21.01.2021 16:15
  • Objavljeno 21.01.2021 u 16:15
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Na zatvorenome dijelu današnje, 39. sjednice, Vlada je donijela niz odluka u spektru odnosa s Europskom unijom, te amenovala nova kadrovska rješenja

Radi odlaska na novu dužnost razriješen je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Državnoj službenici Mariji Pećanac dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za pravne poslove u zdravstvu u Ministarstvu zdravstva, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Državnoj službenici Vedrani Stecca s danom 31. siječnja 2021. ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po natječaju, a najduže na razdoblje od šest mjeseci, jer joj istječe ovlast 30. siječnja 2021.

Državnoj službenici Sanji Slunjski s danom 31. siječnja 2021. ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za provedbu operativnih programa i financijskih instrumenata u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci, jer joj istječe ovlast 30. siječnja 2021.

Državnoj službenici Petri Anđelović s danom 31. siječnja 2021. ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva turizma i sporta, do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po natječaju, a najduže na razdoblje od šest mjeseci, jer joj istječe ovlast 30. siječnja 2021.

Vlado Vlašić razriješen je dužnosti člana Upravnog vijeća Hrvatskih voda, a novim je članom imenovan Mario Kos.

Roland Čop imenovan je pomoćnikom ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, za analitiku i informatiku.

Na osobni zahtjev, s danom 31. siječnja 2021. godine, razriješen je član Upravnog vijeća Središnjeg registra osiguranika Dubravko Marić. Novom je članicom, s danom 1. veljače 2021., kao predstavnica radnika Središnjeg registra osiguranika temeljem provedenog postupka sukladno odredbama Zakona o radu, imenovana Mirna Horsch.

Radi isteka mandata razriješeni su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Klinike za dječje bolesti Zagreb – Renato Mittermayer, dr.sc. Damir Eljuga i dr.sc. Igor Nikolić. Renato Mittermayer ponovno je imenovan predsjednikom Upravnog vijeća, a članovima su imenovani Vera Katalinić-Janković i dr.sc. Damir Eljuga.

  • +19
  • +16

Sjednica Vlade

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Vlada je usvojila stajališta RH za sastanke ministara nadležnih za europske poslove (GAC), 18. siječnja, vanjske poslove (FAC), 25. siječnja, te poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 25. siječnja. S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju, priopćila je Vlada.

Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade RH u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.

Utvrđen je odgovor RH na pisma službene obavijesti Europske komisije broj 2020/0528, u vezi s pružanjem audiovizualnih medijskih usluga te broj 2020/0529, u vezi s energetskom učinkovitosti. Uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.

Vlada je usmeno izviještena o stanju iskorištenosti Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Usvojen je pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima RH preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2021. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije. Cjelovit materijal ove točke možete pronaći na poveznicama:

Zakonski prijedlozi: https://bit.ly/2M86z5x

Podzakonski prijedlozi: https://bit.ly/3sUajse

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!