ZALEĐENI OSIJEK

Na Traumatologiji više od 130 Osječana

15.01.2009 u 12:22

Bionic
Reading

Zbog ozljeda prouzročenih padovima na poledici i snijegu od jučer do danas ujutro 137 Osječana potražilo je pomoć na Odjelu traumatologije osječke Kliničke bolnice, izvijestio je voditelj Odjela, dr. Aleksandar Nagy

Od toga 15 ozlijeđenih osoba zadržano je u bolnici, među kojima je pet pacijenata s teškim lomovima potkoljenica te nožnih i ručnih zglobova, kazao je.
Samo jutros u dežurnu ambulantu Odjela traumatologije Kirurškog odjela Kliničke bolnice Osijek s ozljedama zbog padova na poledici pomoć je potražilo 60 Osječana, kazao je dr. Nagy.

Ujedno je upozorio Osječane da ako baš ne moraju, ne izlaze van, a ako su vani da oprezno hodaju.

Dr. Nagy istaknuo je i kako su pojačane liječničke ekipe u dežurnoj ambulanti, kako bi ozlijeđeni građani što manje čekali na pregled.
Prema podatcima Županijskog centra 112 Osijek, sve ceste u Osječko-baranjskoj županiji su prohodne, no problem su nogostupi jer unatoč tome što ih se posipava solju, vrlo su skliski zbog ledene kiše.

Zbog ledene kiše i poledice, u kirurške ambulante javljali su se ozlijeđeni i u drugim hrvatskim gradovima.

U Zagrebu je u srijedu i četvrtak na ledu nastradalo oko 50-tak građana.

Dok su opće bolnice u Vukovaru i Vinkovcima jučer i danas primile oko 150 građana od kojih većina s prijelomima.

Danas prijepodne u kiruršku ambulantu vukovarske bolnice primljen je 21 pacijent, od kojih većina s prijelomima, rekla je Hini kirurginja u vukovarskoj Općoj bolnici dr. Vesna Vasić.

'Jučer smo imali 46 intervencija, a petero ozlijeđenih u padu zbog poledice zadržano na bolničkom liječenju', rekla je dr. Vasić.
Prema podacima kirurške ambulante vinkovačke Opće bolnice, jučer i danas u toj je ambulanti, zbog prijeloma i ostalih ozljeda pri padu na poledici, pomoć zatražilo 80-ak građana.