srce sezone

Na svim ključnim prometnim pravcima ogromne su kolone, najdulja kod Maslenice se proteže 17 kilometara. U Dalmaciji kiša stvara dodatne probleme

13.08.2022 u 11:50

Bionic
Reading

Hrvatski autoklub (HAK) izvještava o nepreglednim kolonama i pravim prometnim čepovima. U Dalmaciji dodatni problem radi kišovito vrijeme

Grmljavinsko nevrijeme potopilo je splitske prometnice. Prva 'prava' ljetna kiša, kao i obično, izazvala je kaos. S obzirom na veliku količinu, odvodnja na gradskim ulicama ne uspijeva svu vodu na vrijeme prikupiti, pa se na nekim dionicama Splitom vozi kao u bazenu, piše Dalmatinski portal.

Prema izvješću HAK-a od 11:15h, posebno je 'gužvovito' na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče gdje se vozi u kolonama i uz zastoje. Konkretno, usporeno se u koloni vozi između odmorišta Draganić i čvora Jastrebarsko u smjeru Zagreba i to zbog prometne nesreće.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče kolona između čvorova Maslenica i Zadar I u smjeru Zagreba duga je oko 17 kilometara, a između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica u smjeru Dubrovnika oko 14 kilometara, izvijestio je oko 15 sati HAK.

Kolona vozila od oko šest kilometara i zastoj zabilježeni su i pred tunelom Sveti Rok u smjeru Dubrovnika, a pred naplatom Lučko i Demerje u smjeru Zagreba kolone su oko dva kilometra. Vozi se u kolonama uz zastoje i na dionicama Lučko-Bosiljevo u oba smjera, Žuta Lokva-Otočac-Perušić i Gospić-Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika, Šibenik-Benkovac u smjeru Zagreba. Kolone od 1,5 do dva kilometra su na A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije te na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru istoka.

  • +30
Gužva u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic

Na A7 Rupa-Rijeka pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije kolona je duga kilometar kao i pred čvorom Rupa prema prijelazu Pasjak. Kolona na A7 Orehovica-Šmrika između tunela Burlica i čvora Šmrika u smjeru Krka duga je oko četiri kilometra a, povremeno se prekida promet kroz tunel Burlica. Na Krčkom mostu kolone u oba smjera duge su oko četiri kilometra, a na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona oko sedam kilometara.

Pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko četiri kilometra, a pred čvorom Matulji u smjeru Rijeke kolona oko dva kilometra. Povremeni zastoji uočeni su i na Jadranskoj magistrali na dionicama Kraljevica-Novi Vinodolski, Šibenik-Zadar i Split-Omiš-Makarska. Prema graničnom prijelazu Pasjak kolona je od čvora Rupa.

  • +10
Prometna gužva Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Kolone su u Istri prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija te pred tunelu Učka u smjeru Rijeke.

'Povodom blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez', apeliraju iz Hrvatskog autokluba.