ILEGALNI DEPONIJ

Na Svilaji odbačeno dvije tone suhomesnatih proizvoda

13.07.2009 u 21:51

Bionic
Reading

Na predjelu Vranovac u srcu svilajskog masiva, mještani sela Kljaka, danas su na nadmorskoj visini od oko 1300 metara pronašli ilegalan deponij suhomesnatih proizvoda.

Na prostranoj zaravni u vlasništvu Hrvatskih šuma nepoznata osoba ili više njih odbacili su 54 plastične vreće pune prosušenog svinjskog mesa. Prema prvim procjenama, riječ je o gotovo dvije tone usmrđenog carskog mesa i pancete, čija je vrijednost na tržištu oko 120.000 kuna.

O svemu su odmah obaviješteni županijski veterinarski inspektorat i policija koji su odmah po dojavi izišli na teren. Naknadnim je očevidom utvrđeno da je otpad dopremljen uz pomoć teškog teretnog vozila, s obzirom da se radi o slabo prohodnom i nepristupačnom području koje uz to graniči i s minskim poljem.

Odlagalište je tijekom dana sanirano brzom akcijom komunalnog redarstva općine Muć, LU "Svilaja" iz Ogorja te veterinarskog inspektorijata.

"Radilo se o divljem odlagalištu mesa životinjskog porijekla kojeg je nepoznati počinitelj odbacio na nepristupačan teren u nadi da će sakriti nedjelo. Zajedničkom akcijom svih zainteresiranih strana, istog je dana kompletan deponij temeljito saniran", izjavio je Hini županijski veterinarski inspektor Zlatko Kovač.

Za počiniteljem traga policija.