ZADAR POKAZAO DA SE MOŽE

Na sudu riješeno čak 3499 predmeta u 10 mjeseci

Bionic
Reading

Na pet odjela Općinskog suda u Zadru od siječnja do listopada riješeno je 3499 predmeta, čime je nastavljen trend njihova rapidnog smanjivanja započet još u ožujku

Tada je u tri mjeseca broj smanjen za rekordnih 1400 predmeta, pa se nastavljenim trendom predsjednik suda Željko Rogić približio obećanju da će broj smanjenih predmeta do kraja godine dosegnuti brojku od četiri tisuće, piše Slobodna Dalmacija

'Rezultati su dosta dobri, možda ne onoliko koliko bismo htjeli, ali, kažu, najbolji dosad. Gotovo nema ni jedne referade gdje se ubrzano ne rješavaju predmeti, te se u ovom trenutku više predmeta riješi negoli zaprimi', kazao je Rogić.


Ubrzano rješavanje predmeta, kojih je samo u siječnju neriješeno bilo čak 19.231, od čega 5893 starijih od tri godine, Rogić vidi u poboljšanoj organizaciji i radu na kvaliteti koja se ogleda u redovitom praćenju sudske prakse.

Iako 'vodi' u rješavanju predmeta, zadarski Općinski sud i dalje muči kronični nedostatak kadrova, posebice sudskih savjetnika i referenata.

Više pročitajte ovdje