MASAKR U SRBIJI

Na spavanju ubio cijelu obitelj osim bake

18.09.2009 u 10:54

Bionic
Reading

Slađan Kuzmanović (38) na spavanju je ubio oca Zorana (61), majku Brankicu (54) i brata Dejana (34), a potom ispalio sebi hitac u sljepoočnicu iz pištolja u obiteljskoj kući u selu kod Smedereva u Srbiji. U krvavom pohodu ubojica je poštedio samo babu po majci Milevu Glišić (82)

Svirepi ubojica prvo je usmrtio oca i majku, a njegov mlađi brat Dejan, probuđen pucnjavom, krenuo je iz svoje sobe u prizemlju da vidi što se događa na katu, ali ga je Slađan presreo na stubištu i pucao i u njega. To se dogodilo naočigled babe Mileve, koja je pokušala zaštititi mlađeg unuka uz molbu: 'Nemoj Dejana, ubij mene!' Slađan je još nekoliko hitaca ispalio u brata uz riječi: 'Neću tebe, stara si, ionako ćeš umrijeti', i otišao uz stepenice, u svojoj sobi na katu, gdje je sebi presudio hicem u glavu, piše Blic.

U kući je bilo krvi na sve strane, sve žrtve su imale više rana na tijelu, pa se pretpostavlja da je ubojica više puta punio pištolj s kojeg su vještaci uzeli tragove. Pištolj iz kojeg je pucao Slađan Kuzmanović, vlasništvo je njegova oca Zorana koji je za njega imao urednu dozvolu, kao i za lovačku pušku, koja je pronađena iza vrata spavaće sobe. U džepu Slađanovih traperica pronađen je ključ od ulaznih vrata što navodi na pretpostavku o namjeri ubojice da onemogući bijeg žrtava ili pokušaj da ga netko izvana spriječi u naumu.

Susjedi Kuzmanović još su u nevjerici. Kažu da su ih iz sna trgnuli pucnji i Milevino zapomaganje: 'Zovite nekoga, sve nas pobi!' 'Vika i razmirice bili česta pojava u kući Kuzmanovića, a kada smo čuli babinu kuknjavu, pokušali smo prvo dobiti policijsku postaju u Maloj Krsni, ali nismo uspjeli. Pozvao sam druga koji radi u policiji, pa je on obavijestio inspektore', kaže jedan od susjeda Kuzmanovića, koji je želio ostati anoniman.

Istražni sudac je rekao da uzroci zločina, vjerojatno, leže u nesređenim obiteljskim odnosima, ali nije mogao navesti točan motiv Slađanova postupka. Njegova strina Sloboda Kuzmanović kaže da ju je Slađan pozvao prethodnog dana i rekao da više ne može ostati kod kuće, jer mu je 'majka poludjela'.

'Rekao mi je da je zvao da Branku vode u Kovin, a da to Zoran nije dozvoljavao. Slađan je sumnjao da majka pokušava  otrovati oca. Rekao mi je da je prije tri dana sipala ocu nešto u mlijeko i kada je popio bilo mu je teško. Pričao mi je da ih je Branka sve trovala, a išla po selu i pričala kako to radi Slađan kako bi ga smjestila u zatvor', priča uplakana Sloboda Kuzmanović, supruga Zoranovog brata Slobodana i dodaje da ga je pozvala da razgovaraju i posavjetovala da ne čini gluposti.