PU ISTARSKA UPOZORAVA

Na Prvi maj događaju se najteže prometne nesreće

29.04.2011 u 14:51

Bionic
Reading

S ciljem smanjenja prometnih nesreća s najtežim posljedicama te stradavanja u prometu, istarska policija će u dane vikenda preventivno-represivnim aktivnostima pojačati nadzor prometa i kontrolu vozača na cestama.

Naime, kako je priopćila PU istarska, praćenjem stanja sigurnosti na istarskim prometnicama, utvrđeno je da se u dane prvosvibanjskih praznika događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama, pa se tako prošle godine dogodilo 38 prometnih nesreća, od čega čak 12 prometnih nesreća sa 16 ozlijeđenih osoba.

'Jedna prometna nesreća bila je osobito teška iz razloga što je u njoj jedna osoba smrtno stradala, jedna je zadobila teške tjelesne ozljede, a jedna je lakše ozlijeđena. Najčešća greška vozača kod tih prometnih nesreća bila je nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja, a evidentirano je i pet vozača koji su sudjelovali u nesrećama i upravljali vozilima pod utjecajem alkohola', veli Valter Opašić, apelirajući na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise.

Dodaje da se sa završetkom vikenda na istarskim prometnicama, kao i graničnim prijelazima, očekuje i intenzivniji promet, pogotovo u nedjelju (1. svibnja) i ponedjeljak (2. svibnja). Stoga se građanima savjetuje i da u slučaju nastanka prometne gužve budu tolerantni prema ostalim sudionicima u prometu.