PRIJAVLJEN MLADI PAR

Na prostituciju prisiljavali intelektualno ograničenu djevojku

25.09.2013 u 14:28

Bionic
Reading

Zbog sumnje da su na prostituciju prisiljavali 20-godišnjakinju sniženih intelektualnih sposobnosti, splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 20-godišnjakinje i njezinog četiri godine starijeg nevjenčanog supruga, koje tereti za trgovanje ljudima.

Prvooptuženu se tereti da je svoju 20-godišnju prijateljicu uvjerila da napusti kuću, obećavši joj pomoć u osamostaljivanju. Nakon što ju je djevojka poslušala i napustila obiteljski dom, optuženi dvojac joj je oduzeo mobitel, izgladnjivao je i kontrolirao kretanje.

U iznajmljenim stanovima u Splitu, Segetu Donjem i Trogiru su je od listopada prošle do kraja ožujka ove godine uz prijetnje tjerali na prostituciju. Sat vremena pružanja seksualnih usluga cijenili su između 400 i 1000 kuna, a cijeli iznos optuženica je zadržavala za sebe.

Njezinog nevjenčanog supruga tereti se da je 20-godišnjakinju, koju se u optužnici navodi kao osobu sniženih intelektualnih sposobnosti, prevozio i do apartmana na širem splitskom području u kojima je također bila prisiljavana na prostituciju.

U optužnici stoji i da je optuženica svoju prijateljicu natjerala da iz svoje kuće ukrade zlatni nakit vrijedan oko 40.000 kuna, te si je s tim novem kupila automobil.