JESENSKA SHEMA HTV-A

Na Prisavlju otkrili: Nove emisije Čeljuski i Vlahovu, Milić ima seriju, Dnevnik nove voditelje

12.09.2017 u 23:07

Bionic
Reading

Na Prisavlju je u utorak navečer predstavljena jesenska shema HRT-a. Najavljuju kako će Dnevnik imati nove voditelje, svoj talk- show dobit će Tončica Čeljuska, a na HRT se, barem preko svoje nove serije vraća Goran Milić

'Jesenska shema donosi više od 85 posto domaćega sadržaja u udarnome terminu, premijere brojnih novih domaćih serija, izbor najkvalitetnijega svjetskog programa te stabilnost sheme i nova lica u informativnim emisijama', hvale se na javnoj televiziji.

'Hrvatska radiotelevizija ove jeseni pokreće čak deset novih emisija na svojim četirima programima, a s ponosom najavljujemo i dosad najveći broj premijernih prikazivanja hrvatskih televizijskih serija i dokumentarnih filmova te različitih informativnih sadržaja. Čak 85  posto programskoga sadržaja u udarnome terminu bit će isključivo domaće proizvodnje, istaknuo je Bruno Kovačević.

Noviteti na Prvom programu

U jesenskoj shemi HRT će prikazati televizijsku seriju Lukasa Nole 'Čuvar dvorca' o političkome ozračju i ulozi obavještajnih službi u Republici Hrvatskoj tijekom osamdesetih godina prošloga stoljeća, s Ivom Gregurevićem u naslovnoj ulozi.

Utorkom od 20.00 prikazivat će se novi talk show 'U svom filmu', u kojoj će urednica i voditeljica Tončica Čeljuska razotkrivati pojedinosti iz života najviđenijih ljudi naše društvene i političke pozornice. Srijedom će se prikazivati politički dokumentarni filmovi o aktualnim zbivanjima i svjetskim vođama, a četvrtkom i nedjeljom u novome će se izdanju nastaviti prikazivati popularni kviz Šifra s Joškom Lokasom.

Tončica Čeljuska Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

Petak i subota od 20.00 rezervirani su za izbor komercijalno najuspješnijih filmova novije proizvodnje, a prikazivat će se tri filma zaredom. Ponedjeljkom od 21.00 na Prvome programu Hrvatske televizije prikazivat će se najkvalitetniji domaći dokumentarni sadržaji poput serije o hrvatskim predsjednicima vlade 'Hrvatski premijeri osobno' ili nove serije Gorana Milića 'Tada & sada', koja uspoređuje kako smo živjeli nekoć, a kako živimo sad.

Utorkom od 21.00 gledatelje očekuje najbolje svjetske emisije koje se bave temom svemira, Zemlje i nevjerojatnih putovanja. Za filmofile se nedjeljom navečer uvodi filmski ciklus 'Zlatno doba Hollywooda', koji Hrvatska televizija otvara igranim filmovima Sjaj u travi, Doručak kod Tiffanyja i Doktor Živago.

Brojne novosti gledatelje očekuju i u jutarnjemu te dnevnome programu. Rado gledana jutarnja mozaična emisija Dobro jutro, Hrvatska od ponedjeljka do petka ubuduće će trajati do 10.20, a unutar nje emitirat će se i dosadašnja emisija Imam problem.

Svakim radnim danom od 17.20 prikazivat će se mozaična emisija urednice Maje Tokić Kod nas doma, koja će se sastojati od studijskoga dijela i pojedinih rubrika s temama iz svakodnevnoga života: mode, dizajna, uređenja doma, putovanja, suvremene psihologije, glazbe, književnosti, kazališta. Vodit će je poznate voditeljice Barbara Kolar i Iva Šulentić. Od ponedjeljka do četvrtka termin prije središnjega Dnevnika rezerviran je za omiljeni kviz 'Potjera' s Tarikom Filipovićem, a umjesto emisije 'Moj HRT' petkom će se prije središnjega Dnevnika emitirati zabavna emisija za mlade 'Daj pet(ak)'. Dvoje mladih voditelja, Lucija Kajić i Filip Vidović, svakoga će petka u goste pozivati odlične glazbene sastave, preporučivati zanimljive događaje diljem Lijepe Naše, davati korisne savjete te donositi priče o uspješnim mladim ljudima.

U kasnovečernjemu terminu, nakon emisije 'Otvoreno', koja će na rasporedu biti od 22.00, te trećega Dnevnika i Vijesti iz kulture, od 23.20 ponedjeljkom emitirat će se emisija '1 na 1' s Romanom Bolkovićem, a od utorka do petka u tom će se terminu gledateljima ponuditi izbor kvalitetnih stranih televizijskih serija najnovije proizvodnje među kojima su Igre moći, Crna lista i Dobra žena.

Što će biti na Drugom?

Od ponedjeljka do četvrtka u terminu od 20.05 na Drugom programu emitirat će se studijske emisije. Ponedjeljkom će se nastaviti emitirati 'Stadion', utorkom 'Žene, povjerljivo', a srijedom od 20.05 gledatelje očekuje nova zabavna emisija 'Oči u oči'. U svakoj će se emisiji pratiti društveni događaji, modni trendovi, trendovi u putovanjima Hrvatskom i svjetski šoubiznis. Oči u oči s voditeljem Petrom Vlahovom bavit će se i aktualnim i svevremenskim temama o kojima se raspravlja na kavi, na portalima i u medijima, a koje nisu povezane s politikom.

Kultura na Trećem

Treći program Hrvatske televizije i u jesenskoj će shemi biti glavni pratitelj tema iz kulture, znanosti i umjetnosti te iz različitih drugih područja. Jedna od novosti na Trećemu programu Hrvatske televizije  bit će emisija 'Art à la carte', koja će se prikazivati petkom u večernjemu terminu. Bit će posvećena umjetnosti i kulturi te, kako ističe urednica Lidija Špiranec, umjetnosti dokolice s pozitivnim predznakom. Emisija koju će ostvarivati Lada Džidić, Ljubica Benović, Jana Haluza i Lidija Lacko Vidulić imat će različite autorske pristupe raznovrsnim kulturnim temama, posebice onima povezanima s kazališnom umjetnošću, operom, baletom, arhitekturom i književnošću.

Na Trećemu programu Hrvatske televizije tijekom jeseni nastavlja se i prikazivanje omiljenih stranih igranih vestern-serija kao što su Bonanza i Miris baruta te znanstveno-fantastične serije Zvjezdane staze. Jesenska programska shema donosi mnogo novosti, ali, nasreću, i jednu staru dobru vijest: Treći program Hrvatske televizije ostaje oaza za sve prave filmofile. U ciklusima 'Kino Europa' i 'Kino Milenij' u terminu od 22.45 nastavit će se prikazivanje filmova različitih važnih svjetskih kinematografija, od najstarijih klasika do najnovijih bisera europskih i neameričkih kinematografija.

Na Četvrtom Vijesti svakih pola sata

Četvrti program Hrvatske televizije nastavlja s konceptom cjelodnevnoga informativnog programa uživo. Voditelji emisije Studio 4 bit će Vlatka Kalinić, Kristina Bojić, Goran Rotim i Petar Vlahov. Novost je da će se informativne emisije Vijesti radnim danom emitirati svakih pola sata, sve do ponoći.

Više pročitajte ovdje.