AMERIČKI KONGRESMEN

'Na meti bruxelleskih napada bili su i Amerikanci'

24.03.2016 u 07:35

Bionic
Reading

Američki parlamentarni zastupnik, stručnjak za obavještavanje, rekao je u srijedu kako je siguran da su napadi u Bruxellesu bili upereni i protiv Amerikanaca jer su se eksplozije u zračnoj luci dogodile blizu šaltera američkih kompanija

'Kako ja na to gledam, to sliči na napad na Amerikance. Čini se da su dijelom na meti bili Amerikanci', rekao je na tiskovnoj konferenciji Devin Nunes, predsjednik obavještajnog odbora Zastupničkog doma.

Eksplozije u zračnoj luci su se dogodile 'sasvim blizu šaltera Uniteda, Americana i Delte', rekao je. A stanica podzemne željeznice Maelbeek koja je bila napadnuta u utorak, 'blizu je američkog veleposlanstva', kazao je.

'Ako tražite mjesta na kojima možete pogoditi Amerikance, to su takva mjesta', dodao je.

American Airlines je u utorak priopćio da se eksplozije u zračnoj luci nisu dogodile ispred njegova šaltera za registraciju, dodajući da se nitko od njegovih zaposlenika ne vodi kao ozlijeđen.

U bruxelleskim napadima ozlijeđeno je desetak američkih državljana, navode savezne vlasti.

No Washington u srijedu nije imao informacije o nekoliko svojih državljana koji su radili u njegovim diplomatskim predstavništvima u belgijskoj i europskoj prijestolnici.

Stupanj uzbune zbog terorističke prijetnje u Sjedinjenim Državama 'nije bio tako visok od 11. rujna', rekao je Nunes. A taj stupanj se 'ne snižava, nego i dalje raste'.