POLICIJA OTKANTALA GSS

Na Medvednici nestao bivši MUP-ovac

15.12.2010 u 13:16

Bionic
Reading

25-godišnja djevojka i 32-godišnji muškarac čiji su dokumenti pronađeni u automobilu na Medvednici još uvijek nisu pronađeni. Zagrebačka Gorska služba spašavanja za njima više ne traga; na terenu je samo policija što upućuje da je riječ o nekoj vrsti kriminalnog djela ili o osobama s dosjeom

Naime, jučer oko 9.20 na Sljemenskoj cesti u blizini Kraljičinog zdenca pronađen je automobil Kia Sorento s upaljenim motorom. U vozilu su pronađene i osobne stvari i dokumenti 25-godišnjakinje i 32-godišnjeg muškarca. Portal Zagrebancija.com neslužbeno doznaje da je riječ o bivšem pripadniku MUP-a.

Policija u automobilu nije pronašla ništa što bi upućivalo na kazneno djelo ili nasilnu smrt, poput oružja ili oproštajnog pisma, te čitav dan osigurava vozilo, ali u ovakvoj situaciju ni takve opcije ne treba isključiti. Policajci su obavljali i obavijesne razgovore s osobama koje poznaju nestale.

Pripadnici GSS-a jučer su područje potrage proširili prema Medvedgradu i planinarskom domu Grafičar, no potraga nije dala rezultata.

No GSS-ovci danas više ne pretražuju Medvednicu, slučaj je u potpunosti preuzela policija. 'Nemamo novih informacija, i dalje čekamo da nas policija pozove, u pripremi smo. Danas nismo na terenu, policija radi potragu sve radnje vezane uz to', rekao je za tportal voditelj zagrebačkog GSS-a Robert Erhardt. Na naše pitanje znači li nesudjelovanje GSS-a u potrazi u srijedu da je riječ o zločinu, Erhardt je rekao: 'Indikacije jesu da se radi o drukčijem slučaju.'

Pojasnio nam je da je temperatura zraka na snježnoj Medvednici jučer bila oko -10 Celzijevih stupnjeva te da je i danas hladno. 'Uvjeti su takvi da nije preporučljiv dulji boravak na otvorenom bez adekvatne opreme', rekao je šef zagrebačkog GSS-a i dodao da je bez adekvatne zaštite mogućnost preživljavanja noći na otvorenom prilično mala.