BAJS OBJAVIO

Na Jadranu se odmara sve manje Hrvata

Bajs na Skardinskom buku

Bajs na Skardinskom buku

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić

Ministar turizma Damir Bajs rekao je danas u Nacionalnom parku Krka da je prema prvim podacima za srpanj ostvaren porast od 15 posto u broju dolazaka turista zrakoplovima i porast od devet posto kada je riječ o dolascima u pomorskom prometu.

Ministar je to rekao na susretu predstavnika Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i predstavnika strukovnih udruga u turizmu, odnosno turističkih djelatnika u javnom i privatnom sektoru.

Rekao je da 90 posto turista u Hrvatskoj čine strani turisti, dok su domaći gosti, nažalost, sve rjeđi, priopćilo je Ministarstvo turizma.

Osvrnuvši se na turistički promet ostvaren u prvih šest ovogodišnjih mjeseci, koji je zabilježio određene minuse, ministar je rekao kako očekuje da će u srpnju taj minus biti bitno smanjen. Dobrim je ocijenio i početak kolovoza, ujedno i ključni vikend u glavnoj sezoni, te dodao da će kolovoz i rujan dati konačni odgovor o uspješnosti cijele sezone.

"I ove smo se godine, u suradnji s partnerima iz strukovnih udruga, za što kvalitetniju sezonu pripremili nizom inovativnih mjera, novim pristupom, ali i novim načinom promoviranja kvalitete hrvatskog turizma", kazao je Bajs

Podsjetio je da su neke od mjera i pojačano oglašavanje, pojačana promocija putem interneta te privremeno prilagođavanje viznog režima za turiste s dalekih tržišta.

Također je naglasio da je jedan od ciljeva sačuvati ostvaren tržišni udio u Europi kada je riječ o dolascima stranih gostiju, dok je istovremeno važno imati na umu da konkurentske zemlje neće dozvoliti turističke minuse treću godinu za redom te će učiniti sve kako bi se izborile za svakog gosta.

O nikad jačoj ciljanoj promidžbi u svijetu i pojačanoj promociji u zemlji, koje su zajedno realizirali Ministarstvo turizma, HTZ i sustav turističkih zajednica, govorio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić

Dodatne promidžbene i tržišne aktivnosti provedene su kroz devet modela i imaju ključnu ulogu u dovođenju gostiju u pred i posezoni. Kada je riječ o pripremama za turističku 2011. godinu, Bulić ističe redovite i aktivne razgovore s predstavnicima privatnog turističkog sektora.

Predstavnici Nacionalnog parka Krka, Hrvatske udruge hotelijera i restoratera, Nacionalna udruga malih i obiteljskih hotela te kampova očekuju ponavljanje prošlogodišnjih rezultata, stoji u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi