vremenska prognoza

Na istoku i jugu sunčano, na sjevernom Jadranu obilne kiše padat će cijeli tjedan

13.09.2017 u 07:52

Bionic
Reading

Većinom suho i sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, a ujutro na kopnu mjestimice s maglom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za srijedu

Bit će oblačnije, rijetko uz slabu kišu, uglavnom u prvome dijelu dana još u Slavoniji i Lici, a novo se naoblačenje uz mjestimičnu kišu očekuje navečer i u noći na dijelu sjevernog Jadrana.

Vjetar će biti većinom slab, poslijepodne ponegdje umjeren jugozapadni i južni. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena, podno Velebita mjestimice i jaka bura, te sjeverozapadni vjetar, potom od sredine dana zapadni i jugozapadni, a navečer na sjevernom dijelu jugo, prognoza je DHMZ-a.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 20 do 25 °C.

U četvrtak će biti pretežno ili djelomice sunčano i vjetrovito. Uz više oblaka uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorju mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, a prema kraju dana može je biti i u središnjoj Hrvatskoj.

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot/tportal.hr

Pritom na širem riječkom području oborina može biti obilna. Puhat će umjeren, mjestimice i jak jugozapadnjak, na Jadranu jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 145 na Jadranu između 14 i 18.

Najviša dnevna temperatura bit će između 20 i 26 °C.

Dok će ostatak tjedna na istoku i jugu uglavnom biti sunčano, ponekad i s temperaturama koje će se približavati 30 stupnjeva Celzija, obilne oborine padat će na sjevernom Jadranu do početka sljedećeg tjedna. U središnjoj Hrvatskoj do kraja tjedna također su moguće padaline.

  • +11
Kiša u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić