STANJE NA CESTAMA

Na autocesti izgorio auto; promet usporen prema Zagrebu

30.08.2017 u 07:36

Bionic
Reading

Zbog požara na vozilu na autocesti A2 Zagreb-Macelj prije čvora Jankomir iz smjera Zaprešića (A2) u smjeru čvora Lučko (A3) vozi se usporeno jednim trakom u koloni, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

HAK javlja da je požar na autu ugašen, no stvorile su se gužve paje promet usporen.

Na većini cesta prometuje se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici. Ima je i na dionici autoceste A1 između Zagreba i Karlovca te tunela Mala Kapela i Sveti Rok. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Tuhobić u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom, zbog radova. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Jankomir iz smjera Zaprešića (A2) u smjeru čvora Lučko (A3) zatvoren je vozni trak te se prometuje  pretjecajnim trakom i trakom za ubrzanje uz ograničenje brzine.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, Srbijom, Crnom Gorom česta su i neizbježna čekanja, pa HAK poziva vozače na strpljenje i razumijevanje. 

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Tijekom dana HAK očekuje povremeno pojačan promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti, prilazima turističkim središtima duž obale te na pojedinim graničnim prijelazima.