JASEN MESIĆ:

Muzej suvremenih umjetnosti je obmana

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 12.05.2009 15:44
  • Objavljeno 12.05.2009 u 15:34
Jasen Mesić

Jasen Mesić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damjan Tadić

Prezentiranje Muzeja suvremene umjetnosti kao završenog projekta na plakatima SDP-a čista je obmana građana Zagreba, istaknuo je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Jasen Mesić, na današnjoj konferenciji za novinare pred nedovršenom zgradom Muzeja

'Gradnja je predugo trajala i koštala puno više od planiranog, a najtragičnije je što nema efekta i što muzej još nije otvoren, iako se našao na predizbornim plakatima', kazao je Mesić, koji ističe da gradska vlast ionako ne bi smjela sebi pripisati zasluge za muzej, s obzirom da polovicu novca osigurava država.

Ustvrdio je da su rokovi izgradnje višestruko probijeni te da se sve moralo napraviti brže i jeftinije, naglasivši da je u istom razdoblju Ministarstvo kulture realiziralo četiri slična projekta. Mesić je najavio i da neće doći na otvorenje Muzeja, jer je riječ o obmani. 'Sumnjam da će muzej dobiti postav prije nego se s panoa skinu predizborni plakati', rekao je Mesić, naglasivši da je Muzej samo ogledni primjer na koji način gradske vlasti vode računa o kulturi.

CROPIX

CROPIX

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /


'Pogledajte samo nezavisnu kulturnu scenu, koja nije adekvatno podržana. Gotovo ništa nije napravljeno s obnovom fasada, Gornji grad je potpuno zapušten', kazao je Mesić, ocijenivši da treba provjeriti i način dodjeljivanja gradskog novca festivalima i zabavnim sadržajima.

Zamoljen da komentira činjenicu da gradonačelnik Milan Bandić izbjegava sučeljavanje s drugim kandidatima, Mesić je ocijenio da je riječ o strahu. 'Možda bi ga se na sučeljavanjima pitalo i za ovaj i za ine projekte u Zagrebu koji su obećavani i po 500 puta, a nisu završeni', rekao je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi