trogodišnji mandat

Muštra novi dekan ekonomije u Splitu; na dužnost stupa 1. listopada

22.04.2021 u 18:19

Bionic
Reading

Izvanredni profesor dr. Vinko Muštra novi je dekan splitskog Ekonomskog fakulteta, a na novu će dužnost stupiti 1. listopada, priopćeno je u četvrtak s tog fakulteta

Muštra koji je do sada bio pročelnik katedre za opću ekonomiju, izabran je danas na sjednici Fakultetskog vijeća, na trogodišnje mandatno razdoblje.

Rođen je 1983. u Splitu gdje je završio Ekonomski fakultet na kojem je i doktorirao 2012. godine.

Od 2006. godine zaposlen je na Katedri za opću ekonomiju Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu kao asistent. Za višeg asistenta izabran je 2012. godine, u zvanje docenta 2014., dok je u zvanje izvanrednog profesora izabran 2019. godine, navodi se u priopćenju.

Vodio je mnogobrojne nacionalne i međunarodne projekte, ali i predsjedavao organizacijskim timom iznimno uspješne međunarodne konferencije Week of innovative regions in Europe-WIRE 2020. koja je organizirana u suradnji s Europskom komisijom. Voditelj je nekoliko uspješnih međunarodnih ljetnih škola, Zimske škole, kao i mnogobrojnih edukativnih programa u sferi cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih.

U priopćenju se navodi i da je aktivno sudjelovao u velikom broju nacionalnih i znanstvenih projekata te je objavio značajan broj radova i održao predavanja na istaknutim međunarodnim skupovima i institucijama. Glavni je koordinator izrade aktualne Strategije razvoja grada Splita do 2030. godine i dobitnik mnogobrojnih nagrada.