najbrži prst

Taksisti srušili aplikaciju splitskog aerodroma: Opća navala na 120 mjesta

11.03.2021 u 09:57

Bionic
Reading

Ogroman interes taksista za javni poziv Zračne luke Split za korištenje autotaksi stajališta ispred aerodroma srušio je aplikaciju nakon samo dva sata. Javni poziv je poništen i čeka se novi

Na poziv objavljen na mrežnoj stranici Zračne luke Split za 120 mjesta u 15 minuta javilo ih se toliko da se ubrzo prijave više nisu mogle predati, a nakon dva sata javni poziv je poništen i sada se čeka novi, piše Dalmatinski portal.

Iz splitske Zračne luke portalu su odgovorili kako je uslijed velikog interesa i istovremenog pristupa došlo do zagušenja rada on-line platforme, aplikativnog rješenja za podnošenje zahtjeva za izdavanje odobrenja za korištenje autotaksi stajališta na Zračnoj luci Split.

'Neprihvatljivo usporenje zaprimanja zahtjeva posljedično je moglo dovesti do neravnopravnog položaja podnositelja zahtjeva. Zbog toga je donesena odluka o poništenju. U tijeku je dorada aplikacije kako bi se omogućili nediskriminirajući i transparentni uvjeti za sve podnositelje zahtjeva. Informacije o načinu podnošenja zahtjeva i terminu od kada je moguće podnijeti zahtjev, bit će najavljene na mrežnoj stranici Zračne luke Split nekoliko dana ranije', odgovorili su u splitskoj Zračnoj luci.

Ovo je po prvi put od liberalizacije taksi tržišta da Zračna luka uvodi red među prijevoznicima. Odobrenje važi godinu dana, može se dobiti za jedno vozilo i tri vozača i za njega se jednokratno plaća 7.500 kuna.

Planirano je da javni poziv traje devet dana, a prijevoznici uz ispunjeni online obrazac, među ostalim, moraju priložiti licencu, dozvolu za obavaljanje autotaksi prijevoza na području Kaštela kao i potvrdu da nemaju porezni dug i kazneni postupak.

U javnom pozivu navodi se i da će operator aerodroma razmatrati zahtjeve redoslijedom kojim ih je primio.