teške ozljede

Muškarac zaražen koronavirusom koji je pao s prvog kata zadarske bolnice stabilno

08.04.2020 u 11:28

Bionic
Reading

Muškarac koji je u utorak pao s prvog kata zadarske bolnice, zaražen koronavirusom, zadobio je teške tjelesne ozljede, u jedinici je intenzivnog liječenja i stabilno je, rekao je danas zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc

Kako je na konferenciji za novinare Stožera Civilne zaštite Zadarske županije rekao Edi Karuc, još se uvijek ne zna kako je došlo do pada pacijenta s prvog kata odjela za COVID -19. Čeka se da policija utvrdi sve činjenice pa će javnost biti informirana o tom događaju, rekao je.

'Pacijent ima prijelom lijeve noge i puknuće slezene, zbog čega je jučer žurno operiran. Još uvijek je u jedinici intenzivnog liječenja, stabilno je i nadamo se da će uskoro biti otpušten s intenzivne', rekao je Karuc.

Novinare je zanimalo pruža li se psihološka pomoć tzv. COVID pacijentima te je li dezinficiran prostor i zaštićeno medicinsko osoblje koje je pružilo pomoć muškarcu koji je pao.

'U pripremama smo napravili postupke za sve korake koji nam se mogu dogoditi. Za zaražene pacijente osigurani su posebni uređaji i aparati. U slučaju da se mora ići na CT, napravi se dekontaminacija cjelokupnog prostora i to traje dva sata', objasnio je Karuc. Kako je dodao, za djelatnike koji su s njim došli u kontakt nije potrebna samoizolacija, jer postupaju u potpunoj zaštitnoj opremi.

Naši liječnici i medicinske sestre zaštićeni su u potpunosti, a organizirana je i psihološka pomoć za zaražene koronavirusom, istaknuo je Karuc.