počelo suđenje

Muškarac koji se s gotovo 150 km/h bez kočenja zabio u kolonu na naplatnim kućicama izjavio na sudu da nije kriv

08.12.2020 u 15:15

Bionic
Reading

Danas je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo suđenje muškarcu koji se u srpnju 2019. godine pod utjecajem droga i lijekova zaletio u kolonu automobila na naplatnim kućicama kod Svete Helene

Okrivljenika terete da je 11. srpnja oko 12,40 sati, vozeći prebrzo BMW čakovečkih oznaka pod utjecajem droga i lijekova, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe osobito teško ozlijeđene. Vozač BMW-a, stoji u optužnici, zbog utjecaja droge i lijekova nije bio sposoban za sigurnu vožnju te je propustio brzinu kretanja svog vozila uskladiti s prometnim znakovima upozorenja na naplatnoj postaji i znakovima ograničenja brzine. Uz to, vozač nije zaustavio vozilo na prometni znak koji upozorava na naplatne kućice.

Okrivljenik je u nastavku vožnje brzinom do 143 kilometara na sat, bez zaustavljanja vozila i izbjegavanja naleta na vozila ispred sebe, prednjim dijelom BMW-a udario u Škodu Octaviju, koja se kretala usporeno radi nailaska na naplatnu postaju. Uslijed nepropisne okrivljenikove vožnje, Škoda je odbačena u stranu te je udarila u betonsku barijeru i naplatnu postaju. Potom je u rotaciji i prevrtanju naletjela i na drugo vozilo koje je bilo zaustavljeno zbog plaćanja cestarine te se prevrnulo.

U naletu BMW-a vozač i putnica iz škode su zadobili mnogobrojne teške ozljede, dok je dijete iz tog vozila zadobilo osobito teške i za život opasne ozljede.

Kako donosi Telegram.hr iako u odgovoru na optužnicu nije sporio da je izazvao nesreću, Mlinarić je danas na sudu porekao krivnju jer kaže da okolnosti pod kojima je do nesreće došlo nisu onakve kakve su navedene u optužnici.