OSNOVANA SUMNJA

Muškarac kod Zadra godinu dana vrijeđao i tukao suprugu te je i silovao, a maltretirao je i njihovo četvero djece

21.07.2020 u 11:12

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjeg državljanina Kanade zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv spolne slobode, nasilja u obitelji te povrede djetetovih prava

Kako navodi rtl.hr, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 37-godišnjak u tri navrata tijekom lipnja i srpnja, uz fizičko nasilje, počinio tri teška kaznena djela protiv spolne slobode na štetu supruge u obiteljskoj kući u okolici Zadra.

Osnovano se sumnja da je 15. srpnja 2020. u obiteljskoj kući udario nesretnu ženu otvorenim dlanom po usnama i zatvorenom šakom u predjelu lijevog oka prema sljepoočnici, te joj nanio tjelesne ozljede. Godinu dana ju je svakodnevno vrijeđao i tukao te joj oduzeo financijska sredstva i zabranio kontakte s članovima obitelji i prijateljima.

Osnovano se sumnja i da se u istom razdoblju pred njezinom maloljetnom djecom u dobi od 12 i 10 godina iz prvog braka te pred njihovom zajedničkom djecom u dobi od sedam i četiri godine, nasilnički ponašao prema njihovoj majci, kao i da je učestalo fizički kažnjavao djecu te ih često vrijeđao i omalovažavao čime je kod njih stvorio osjećaj straha, nespokojstva, tjeskobe što je sve utjecalo na njihov psihofizički razvoj.

Protiv okrivljenika je određen istražni zatvor, priopćio je DORH, a navodi rtl.hr.