DOVOĐENJE U OPASNOST ŽIVOTA I IMOVINE

U Kutini usred noći puškom koju je ilegalno posjedovao pucao po praznim kućama, autobusnom stajalištu...

20.07.2020 u 15:43

Bionic
Reading

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom iz Kutine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Naime, njega se sumnjiči da je u subotu, 18. srpnja, u vremenu od 00.20 do 3.20 sati, u Ulici Stjepana Radića u Kutini, iz vojne puške koju je nezakonito posjedovao, ispalio najmanje 12 hitaca od kojih je s tri hitca pogodio prozor susjedne kuće vlasništvo 66-godišnjaka u kojoj se nitko nije nalazio. Jedan hitac je ispalio u limenu kućicu autobusnog stajališta, dok je ostatak streljiva ispalio u nepoznatom pravcu.

Dolaskom policije 33-godišnjak je uhićen, dok je po nalogu suda izvršena pretraga doma i drugih prostorija te je pronađena vojna puška i 60 komada streljiva. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog počinjenih kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko- moslavačke.