PALI VOĐE ZAJEDNO

Mursi će se u zatvoru 'družiti' s Mubarakom

27.07.2013 u 16:20

Bionic
Reading

Svrgnuti islamistički predsjednik Egipta Mohamed Mursi, optužen za ubojstvo i druga kaznena djela, vjerojatno će biti prebačen u isti zatvor u kojem se nalazi i bivši dugogodišnji šef države Hosni Mubarak, objavio je u subotu ministar unutarnih poslova

Ministar Mohamed Ibrahim također je dodao da će se 'uz Božju pomoć uskoro riješiti' i problem promursijevih prosvjeda na temelju odluke tužitelja koji ispituje pritužbe građana da demonstracije blokiraju glavne prometnice u Kairu.

'Uz Božju pomoć, oni će biti prekinuti bez žrtava', rekao je ministar govoreći o prosvjedima na kojima promursijevi pristaše već mjesec dana sjede na prometnicama glavnoga grada.

Ibrahim je rekao da će odluku o tome gdje će biti pritvoren Mursi, koji se trenutno nalazi na nepoznatoj lokaciji, donijeti istražni sudac. Na inzistiranje novinara da kaže gdje će Mursi biti prebačen, ministar je rekao 'vjerojatno u Torah'.

U zatvoru Torah u predgrađu Kaira nalaze se Mubarak, njegovi sinovi i članovi bivšega vodstva otkako su uhićeni u pobuni koja je izbila u siječnju 2011.